Aperitive de post

Retete de aperitive de post pentru perioadele din an cand nu se mananca de dulce. Aici gasesti o colectie de retete culinare concepute pentru a obtine un aperitiv sanatos, cu elemente nutritive care sa inlocuiasca lactatele sau carnea interzise in perioada de post. De asemenea gasiti retete de post si pentru zilele in care se fac dezlegari la peste sau lactate.


Ciuperci în crusta de mirodenii

Daca nu ai mai pregatit ciuperci in crusta de mirodenii pana acum, atunci e timpul sa incerci aceasta reteta interesanta. Ciupercile sunt o sursa foarte buna de proteine, potasiu, magneziu. Cand sunt pregatite cu mirodenii, direct in tigaie isi pastreaza o mare parte din proprietati.

Salata de vinete cu ardei

O salata de vinete cu ardei, gustoasa si potrivita pentru intreaga familie, este cea mai buna optiune de aperitiv, gustare sau chiar o masa in sine pentru copii.

Reteta traditionala de salata de vinete este imbunatatita cu ardei. Ardeiul ofera un gust mai aromat dar si un aspect interesant. Salata poate fi ornata cu ardei la final.

Salata de vinete fara coacere

Salata de vinete poate fi preparata si fara coacere.

Mai ales vara cand este foarte cald insa ne dorim sa mancam o salata gustoasa de vinete, acesta reteta este perfecta. Nu trebuie sa folosim coacerea pe gratar, asa ca nu vom face nici fum si nici caldura suplimentara.

Reteta de salata de vinete se prepara repede si usor iar gustul este inconfundabil. 

Ciuperci umplute cu marar

Ciuperci umplute cu marar - o reteta gustoasa si utila pentru perioada de post!  

Ciupercile sunt alimente recomandate pentru o dieta sanatoasa, fiindca sunt bogate in proteine, fier, acid folic si vitamine, dar si potasiu si zinc. Sunt un bun inlocuitor al carnii si in plus, se digera mult mai usor de catre organism. 

Le poti consuma atat in timul sarcinii, dar si in perioada de alaptare. Ciupercile sunt perfecte pentru copii mai ales in perioadele puseelor de crestere.

Reteta se prepara rapid si simplu, poate fi servita si ca aperitiv de post.

Zacusca de fasole boabe

Iata o reteta interesanta care poate fi gatita mai ales in perioada postului: zacusca de fasole boabe.

In plus, ingredientul principal este fasolea, un aliment sanatos si care are efecte benefice asupra sanatatii. Fasolea contine proteine si fibre, menite sa asigure un tranzit intestinal normal si avand un continut de calorii redus. Fiind o sursa buna de vitamina B, dar mai ales de acid folic, acest aliment este recomandat mamicilor insarcinate mai ales in primul trimestru. O alta calitate nutritionala este aceea ca nu creste colesterolul si este un bun antioxidant. 

Beneficiile principale in ceea ce priveste afectiunile organismului sunt: reducerea riscului de cancer de colon sau cancer mamar, colesterol scazut, imbunatatirea sistemului imunitar, aport nutritiv de fibre si proteine. 

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies