Romanesti

Retete romanesti inspirate din bucataria traditionala romaneasca, potrivite daca vrei sa gatesti cele mai bune mancaruri specifice culturii gastronomice a tarii noastre.


Sarmale de vita in foi de varza acra

Reteta de sarmale de vita in foi de varza acra este preferata gospodinelor in perioada sarbatorilor. Servite cu mamaliguta proaspat preparata si ardei iute, mari sau mici, sarmalele in foi de varza acra sunt aromate si satioase. 

Exista o multitudine de retete de sarmale in foi de varza, diverse moduri de impachetare a compozitiei sau de pregatire la foc ori cuptor, dar aceasta este metoda traditionala si cea mai gustoasa reteta. 

Gogosi cu merisoare

Reteta de gogosi cu merisoare este atata de gustoasa incat merita tot efortul in pregatirea ei. Gogosile sunt gustoase si arata senzational mai ales daca le pregatiti pentru o seara speciala  sau cu ocazia sarbatorilor. 

Glazura are gust de merisoare si adaugarea bucatilor de merisoare deasupra glazurii ii confera gogosii un aspect deosebit, mai ales ca reteta recomanda o dimensiune potrivita a gogosilor (decupate cu forma circulara de 9 cm). 

Speram sa va placa reteta de gogosi cu merisoare, desi are un timp de pregatire mai mare. 

Friptura picanta de miel

Reteta de friptura picanta de miel este potrivita pentru cei care prefera carnea de miel sau pentru perioada sarbatorilor pascale. Friptura de miel constituie un meniu elegant si satios, aromat si nutritiv. Carnea de miel este o sursa buna de proteine, de vitamina B12 si B3. Mielul este o carne cu putine grasimi saturate, iar atunci cand este pregatit corect, aduce toate beneficiile. 

Cotlete de miel cu pesto de patrunjel

Reteta de cotlete de miel cu pesto de patrunjel este o idee deosebita care merita preparata. Cotletele de miel cu pesto de patrunjel reprezinta un meniu elegant, sofisticat si potrivit pentru sarbatorile pascale. Insa carnea de miel nu este numai gustoasa, dar este si un pic greu de digerat. Se recomanda portii mici de carne, servite impreuna cu salate de cruditati pentru a ajuta digestia. 

Aperitiv cu varza chinezeasca

Aperitivul cu varza chinezeasca reprezinta un aperitiv exotic, sofiscat si foarte delicios.

Frisca

Frisca este delicioasa in combinatie cu salate de fructe, prajituri, torturi, ba chiar si cu placinte. Daca vrei sa pregatesti o varianta de frisca buna si pentru copii, poti pregati inainte inghetata de casa pe care ulterior o poti folosi in aceasta reteta.

Supa de dovleac cu ghimbir

Supa de dovleac este delicioasa si se obisnuieste sa se serveasca in sezonul rece.

Supa are o textura cremoasa, fiind perfecta si in meniul bebelusilor care au cateva luni de diversificare. Ghimbirul si portocala din reteta ii confera un gust minunat si este imposibil sa nu te indragostesti de gustul acestei supe. Speram sa va placa reteta. 

Supă cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac

Supa cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac este o reţetă potrivită pentru începutul diversificării, ambele legume fiind tolerate bine de sistemul digestiv al bebeluşului.

Supa este bine să fie introdusă în alimentaţie la masa de prânz iniţial. Apoi, se poate servi această supă şi seara, adăugând în ea alte legume (rădăcină de pătrunjel, ţelină) sau cereale (ovăz, mei, pesmet). Morcovul să fie cât mai dulce şi de culoare portocaliu-aprins. Alege un dovlecel mai mic si proaspăt pentru aceasta reţetă.

Piure de mere coapte cu banană

Piure de mere coapte cu banană este o reteta perfecta pentru micul dejun.

Mărul este potrivit pentru începerea diversificării alimentaţiei şi în combinaţie cu banana oferă vitaminele şi mineralele necesare bebeluşului. Banana trebuie introdusă treptat în alimentaţie, respectând regula celor 3 zile. Aşadar poţi adăuga doar o feliuţă de banană dacă oferi pentru prima oară acest aliment bebeluşului tău, apoi câtea felii de banană şi a treia zi o jumătate de banană.

Dacă bebeluşul nu este foarte mâncăcios, poţi înjumătăţi cantităţile ingredientelor.

Supă cremă de cartofi cu pară

Supa cremă de cartofi cu pară este o alegere perfectă pentru începutul diversificării. Cartoful este bine tolerat de sistemul digestiv al bebeluşului, dar recomandăm cartoful dulce pentru un aport mai mare de beta-caroten. Para conţine vitamine şi previne constipaţia, conferă un gust dulceag şi o textură mai lichidă supei.

Chiar dacă ceapa nu se recomandă la începutul diversificării, ea poate fi utilizată în cantităţi mici în compoziţia piureurilor sau a mâncărurilor.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies