Frisca

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Frisca este delicioasa in combinatie cu salate de fructe, prajituri, torturi, ba chiar si cu placinte. Daca vrei sa pregatesti o varianta de frisca buna si pentru copii, poti pregati inainte inghetata de casa pe care ulterior o poti folosi in aceasta reteta.

Numar de portii: 2 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 de lingurita de extract de vanilie
  • o ceasca cu inghetata

Mod de preparare

Se pune un vas de ceramica in congelator unde va sta pret de 10 minute. Se scoate apoi vasul din congelator si se adauga in acesta inghetata, extractul de vanilie si zaharul. Se amesteca bine folosindu-se un blender pana ce se incorporeaza bine de tot toate ingredientele, respectiv pana ce s-a topit zaharul.

In loc de extract de vanilie se poate folosi extract de menta sau extract de migdale, in functie de gusturi.  Se poate adauga in loc de extract de vanilie sirop de artar pentru un gust dulce intens.

Frisca obtinuta poate fi servita alaturi de o portie de placinta, se poate servi la o cana de cappuccino, de cafea, se poate adauga in salate de fructe, la torturi sau la diverse alte prajituri.

Pofta buna.

Despre

Retete din aceeasi categorie


Piure de mere coapte cu banană

Piure de mere coapte cu banană

Timp de preparare: 15 minute

Salata calda de cartofi cu linte si capere

Salata calda de cartofi cu linte si capere

Timp de preparare: 80 minute

Budinca de paine si mango

Budinca de paine si mango

Timp de preparare: 80 minute

Recenzii la reteta Frisca


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Gaseste institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te acum la Newsletter!