Aperitive de Pasti

Retete de aperitive de Pasti ce contin ingrediente traditionale dar si speciale, stranse intr-o colectie de retete culinare dedicate unei mese festive. Aperitivele de Paste trebuie sa fie deosebite, usor si rapid de gatit si sa aiba un aspect frumos, apetisant.


Barcute de ardei cu crema de branza

O reteta de barcute din ardei cu crema de branza este alegerea potrivita cand vrei sa pregatesti un aperitiv gutos si interesant pentru copii.

Chiar si la o masa festiva sau la o petrecere pentru copii, aceasta reteta este potrivita, sanatoasa si atractiva. Crema de branza poate fi compusa din diverse ingrediente, doua dintre variante fiind prezentate in aceasta reteta.

Drob de miel

Conform traditiei, cu ocazia sarabatorilor de Paste gospodinele pregatesc drob de miel.

O mancare extrem de gustoasa si care se mananca in special in dimineata de Inviere.

Aceasta reteta este usor de preparat si o recomand chiar si mamicilor care nu gatesc miel de obicei. Vor fi surprinse de gustul bun al drobului, cu adevarat aromat datorita mararului si patrunjelului proaspat.

Daca ai o alta idee de reteta pentru drob, atunci te invitam sa o adaugi in colectia noastra.

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca este un preparat culinar pe care femeile il gatesc cu ocazia sarbatorilor de Paste. Conform traditiei, pasca se pregateste in Joia Mare si se coace inainte sa apuna soarele. Forma ei poate sa difere: rotunda, pentru a simboliza pruncul Iisus Hristos sau dreptunghiulara, ca simbol al Mormantului Sfant.

De multe ori, pasca se impodobeste cu o cruce tot din aluat pentru amintirea chinurilor suferite de Mantuitor pe cruce. Fie ca este coapta din aluat simplu, asemanator cu cel al painii sau contine o compozitie de branza si oua, pasca inca se prepara dupa retete culinare traditionale mai ales in zonele rurale.

Daca iti place ideea de originalitate, cu siguranta vei aprecia reteta de pasca fara aluat cu vanilie prezentata mai jos, rapid de preparat si foarte gustoasa!

Zacusca de fasole boabe

Iata o reteta interesanta care poate fi gatita mai ales in perioada postului: zacusca de fasole boabe.

In plus, ingredientul principal este fasolea, un aliment sanatos si care are efecte benefice asupra sanatatii. Fasolea contine proteine si fibre, menite sa asigure un tranzit intestinal normal si avand un continut de calorii redus. Fiind o sursa buna de vitamina B, dar mai ales de acid folic, acest aliment este recomandat mamicilor insarcinate mai ales in primul trimestru. O alta calitate nutritionala este aceea ca nu creste colesterolul si este un bun antioxidant. 

Beneficiile principale in ceea ce priveste afectiunile organismului sunt: reducerea riscului de cancer de colon sau cancer mamar, colesterol scazut, imbunatatirea sistemului imunitar, aport nutritiv de fibre si proteine. 

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies