Parfe de ciocolata alba cu zmeura

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Un desert delicios si potrivit sezonului cald este acesta: Parfe de ciocolata alba cu zmeura

Nu se prepara greu, aveti nevoie de atentie si urmarirea tuturor pasilor asa cum sunt ei prezentati in reteta.

Numar de portii: 4 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 300 gr ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr zmeura

Mod de preparare

Punem intr-o craticioara pe foc laptele si ciocolata alba rupta bucatele. 

Lasam laptele pe foc doar atat cat sa se topeasca ciocolata. Mestecam continuu sa nu se lipeasca.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Batem frisca lichida cu mixerul pana se intareste. Daca folositi frisca fara zahar dupa ce incepe sa se intareasca adaugati 100 gr zahar pudra si bateti in continuare.

Adaugam ciocolata topita in lapte peste frisca si omogenizam compozitia.

Adaugam zmeura. De preferat sa fie lasat zmeura la congelator peste noapte fiindca, daca este prea coapta, parfe-ul capata culoarea roz.

Amestecam, turnam intr-o forma dreptunghiulara si dam la congelator peste noapte.

Scoatem cu cateva minute inainte de servire din congelator si taiem felii mai grosute cu un cutit foarte ascutit pe care il trecem mai intai prin jet de apa calda.

Aceasta reteta de parfe de ciocolata alba cu zmeura este alegerea perfecta daca vreti un desert apetisant.

Pofta buna!

Despre

Sunt mama, sotie, gospodina. Imi place sa improvizez, sa jonglez cu ingredientele, pentru mine adevarata provocare este sa creez un meniu de cinci stele din ingrediente putine si ieftine. Ma poti urmari pe blogul caietulcuretete.com.

Retete din aceeasi categorie


Clatita Iepuras - micul dejun de Pasti

Clatita Iepuras - micul dejun de Pasti

Timp de preparare: 20 minute

Placinta cu iaurt rece de capsune si musli

Placinta cu iaurt rece de capsune si musli

Timp de preparare: 20 minute

Mere prajite cu inghetata de vanilie

Mere prajite cu inghetata de vanilie

Timp de preparare: 25 minute

Budinca de paine si mango

Budinca de paine si mango

Timp de preparare: 80 minute

Recenzii la reteta Parfe de ciocolata alba cu zmeura


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Gaseste institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Asociatia MAME

Aboneaza-te acum la Newsletter!