Cum ii stimulam pe copii sa citeasca?

Sfatul Mamicilor

Uneori ni se pare imposibil sa ii determinam pe copii sa citeasca. Parca mereu gasesc o alternativa mai buna - tv, jocurile pe calculator, puzzle-urile, orice pare mai interesant decat o carte. 

In primul rand tb sa ii recomandam cartile potrivite varstei lui. Dupa ce va prinde gustul isi va face din citit o obisnuita. In al doilea rand, cititul nu tb sa fie o pedeapsa ci prezentat ca ceva pozitiv, benefic. 

Voi cum ii stimulati pe copii sa citeasca?

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 2 raspunsuri din totalul de 2 raspunsuri

steliana georgescu
acum 5 ani

Nu cred ca este corect sa stimulezi copilul sa citeasca, oferindu-i in schimb bani. El trebuie sa inteleaga ca schimbul se face in dezvoltarea lui intelectuala : daca citesti, acumulezi cunostinte , daca nu citesti, ramai nestiutor. Este foarte important sa -i treziti copilului pasiunea pentru citit, astfel incat sa ceara el carti, sa-si aleaga cartile si domeniile preferate, iar dupa lecturarea lor este bine sa comentati  impreuna  subiectul cartii citite. Daca va intelege subiectul si mesajul cartilor, va citi cu placere si cu mult interes.

Adina Tarabuga
acum 7 ani

eu il stimulez pe baiat sa citeasca promitandu-i cate 1 leu pe fiecare pagina citita...si asa castiga bani de pus in pusculita....al meu nu e lacom la bani si functioneaza...mai merge si varianta ca il las la calculator abia dupa ce-mi citeste ceva...

 

Discutii aprinse

Aboneaza-te la newsletterul nostru