Copii mofturosi la mancare

Ana Naghi
acum 7 ani

Copiii mofturosi la mancare reprezinta o adevarata provocare pentru orice mamica.De multe ori aceasta se simte neputincioasa,nu mai gaseste solutii.Important ar fi ca mama sa fie calma si,mai mult de atat,sa incerce sa isi dea seama care este cauza fizica sau psihica ce duce la refuzul unui aliment sau la consumul insuficient al unuia sau mai multe alimente.

Nu e o regula,insa sunt frecvente cazurile cand copilul refuza exact alimentele sanatoase si foarte valoroase din punct de vedere nutritiv(fructe,legume,lactate).Cum trebuie procedat in aceste cazuri?E clar ca nu este o lupta la care sa renunti,e esential ca cel mic sa le consume intr-un mod sau altul!

Se pare ca totusi acesti copii mofturosi reusesc sa isi ia din cantitatile mici pe care le consuma toti nutrientii necesari unei bune dezvoltari.Curios,nu?

Copilul vostru este mofturos la mancare?Ce sfaturi ai da mamelor care trec prin asa ceva cu puii lor?

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 1 raspunsuri din totalul de 1 raspunsuri

Craciun Roxana
acum 7 ani

Am norocul sa fiu mama unei fetite foarte putin mofturoase. Mananca ce ii ofer, iar daca nu doreste vreunul din felurile pregatite  nu ii fac altceva. Pun mereu in practica ideea ca daca nu ai mancat acum inseamna ca nu ti-e foame. Vei manca la urmatoarea masa. I-am facut de cateva ori asa si s-a lasat pagubasa cu frecusul: imi place/ nu imi place.

Multe mame, din dorinta de a-si vedea copilul satul sar repede sa ii prepare altceva. Nu cred ca e bine. Micutul se va invata sa refuze mereu ceea ce ai  stiind ca vei da fuga sa ii faci pe plac.

Discutii aprinse

Aboneaza-te la newsletterul nostru