Cum ne protejam copiii cu alergii?

Anca Spânu
acum 11 ani

Alergiile sunt probleme serioase mai ales in cazul copiilor. Cand suntem adulti stim cum sa ne protejam si de ce anume sa ne ferim, dar copiii nostri nu isi dau seama daca sunt sau nu in pericol. 

Este important sa protejam copiii de intrarea in contact cu sustanta la care sunt alergici dar si mai important este sa il invatam sa stea departe de aceste elemente.

Evident, trebuie sa acordam importanta alimentatiei si sa il incurajam sa consume in special legume proaspete, fructe, cereale, adica alimente bogate in vitaminele C, E, A, zinc, calciu, seleniu.

Alergiile pot fi dobandite din cauza polenului, parului de animale, acarieni, alimente (oua, capsuni, alune), muscatura de albina, medicamente (alergie la penicilina), detergenti sa alte substante iritante, chiar lapte in cazul anumitor nou-nascuti.

Indiferent de cauza, prevenirea este cea mai sigura solutie. Nu uita sa ai la indemana trusa de urgenta pentru situatii de criza si sa iti inveti copilul sa o foloseasca atunci cand are nevoie de ea, sa stie sa explice adultilor sau celorlalte persoane ce i se intampla cand are o criza de alergie si sa isi pastreze calmul.

Copiii vostri au alergie? Cum ii protejati si cum ii invatati sa se descurce cu alergia?

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 1 raspunsuri din totalul de 1 raspunsuri

Craciun Roxana
acum 11 ani

Fii-mea e alergica la intepaturile tantarilor. Face niste umflaturi mici si are urticareie. Trebuie sa am la indemana fenistil si mixtura mentolata, altfel se scarpina pana isi da sangele.

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies