Va provoc la un nou subiect de discutie...ce tratament aveati prescris de medic si apoi vi s-a interzis sa-l mai luati?
Ce medicamente cunoasteti ca ar afecta dezvoltarea sarcinii?
Stiu ca in special antibioticele si antiimflamatoarele nu le pot lua . pot duce la malformatii congenitale destul de grave . In primele 3 luni este bine sa stam departe de toate medicamentele si sa avem grija de noi .
Idometacinul este foarte periculos, trebuie evitat algocalminul sau alte medicamente care contin ibuprofen, inclusiv siropurile pentru copii. O prietena de-a mea de ex gusta siropurile bebelusului inainte sa il trateze si gusta inclusiv panadol care contine ibuprofen desi era insarcinata. Trebuie evitat orice medicament si neaparat citit prospectul. Medicul stie daca ai voie sa iei ceva anume.
dar nu doar medicamentele trebuie evitate in sarcina ci si riscul de a face accidente, sau toxiinfectii alimentare. mai bine eliminam cauzele unei boli decat sa ne gandim apoi cum sa le tratam. Pupici si sanatate, sa nu aveti nevoie de medicamente in sarcina!
din pacate,multe medicamente pot cauza probleme in sarcina,insa unele pot fi luate in cantitati mai mici,prescrise de medic.eu,de exemplu,nu am avut de ales:in ultima saptamana dinainte de nastere am contractat o gripa severa(in luna august!) si a trebuit sa iau un tratament,bineinteles,la recomandarea ginecologului.
Educarea copiilor Cursurile Cambridge la EdVenture School: O Pregătire Excelentă pentru Viitorul Tău