Sa renunt sau nu la studii pentru a creste bebelusul?

Anca Spânu
acum 12 ani

O mare dilema a mamicilor tinere este legata de renuntarea la studii. Mamicile adolescente care nu primesc ajutor din partea familiei se vad nevoite sa renunte la studii pentru a se angaja dupa nasterea bebelusului.

Cat de bine este sa renunti la studii?

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 6 raspunsuri din totalul de 6 raspunsuri

Andreea-Madalina Stama

@alinab, un copil nu spune inainte de a veni, vine pe neaspteptate. In plus, un copil este o fiinta vie de cand ia fiinta in burtica mamei, un copil este un dar de sus, de la Dumnezeu, deci joaca nu are ce sa caute in discutie, personal sunt impotriva avortului si o consider o barbarie, ca sa ma exprim mai delicat.

Se poate discuta cu parintii, se vorbeste cu delicatete, si ei au fost la varsta ta, trebuie sa te inteleaga, chiar daca se vor supara, nu uita ca si eu au trecut prin aceste etape. Si eu au fost la varsta ta, i-ai cu binisorul. Trebuie discutat cu parintii, nu trebuie ascuns nimic, un copil e un copil, nu o jucarie, plus ca trebuie sa fie privit si pe mai departe, cum se va simti femeia, golul, lipsa din suflet. 

Cred ca oricine care trece prin asta, asa trebuie sa procedeze, sa vorbeasca cu cartile pe fata. Sa spuna asta s-a intamplat. Cu calm, toate se rezolva. Numai bine!

Andreea-Madalina Stama

O varianta ar fi sa se opteze pentru facultate la distanta, idd sau fara frecventa, mamica se poate prezenta doar la examene.

Daca micutul apare mult mai devreme, in liceu, se poate opta pentru seral. Studiile nu trebuie intrerupte, educatia este foarte importanta atat pentru mama, dar si pentru micut cand va creste.

Mamica trebuie sa gaseasca o solutie convenabila prin care sa impace si datoriile de mamica dar si cele de eleva/studenta. 

Ceaus Andreea
acum 11 ani

Draga mea alinab,eu am 20 de ani,in luna septembrie 2011 am aflat ca sunt insarcinata.Aveam o relatie de 5 ani cu actualul meu sot.Ca si tine si eu ma gandeam sa avortez mai ales ca stiam ca mama mea nu va fi deacord cu decizia mea de a pastra copilul si in plus eram in primul an de facultate.Sotul meu e mai mare ca mine cu 10 ani.Ii tot spuneam ca vreau sa fac avort,dar imi era frica sa merg...el era foarte suparat pe mine pt  ca vroia copilul si imi spunea ca sunt egoista...Sti ce am facut???Am pastrat copilul si am ascuns sarcina tuturor.Fiind slabuta am luat doar 10 kg si nu se vedea burtica.Dabia in luna 6 si-a dat mama seama dar era prea tarziu.Am continuat facultatea si ma mers pana sa nasc cu o saptamana,am avut o sarcina super usoara.Am nascut anul asta in iunie....si am un superb baietel...Intradevar am framas cu 4 examene restanta,dar am fost acum in septembrie si le-am dat.Am si indemnizatie de crestere a copilului si continui facultatea.

Candea Teo
acum 11 ani

in concediul de 2 ani am profitat si am urmat cursuri de specializare

Craciun Roxana
acum 11 ani

Nu renuntati niciodata la studii. Doar finalizarea lor iti asigura un trai decent pentru copil. Fara studii nu iti gasesti un job bun, esti privit ca paria.

Alina Buz
acum 12 ani

Asta este si intrebarea mea... Eu sunt eleva si am aflat acum o saptamana ca sunt insarcinata. Ma gandesc ca daca pastrez copilul tb sa renunt la scoala ca nu am cum sa ma mai duc. Nu stiu ce sa fac, sunt intr-o mare incurcatura si trebuie sa vb si cu parintii mei si mi-e frica sa le spun. O prietena mi-a zis ca merge cu mine sa fac avort dar mi-e frica si de asta. Prietenul meu nu vrea sa fac avort ca e mai mare cu 5 ani decat mine si spune ca o sa aiba grija de mine dar nu stiu ce sa fac. Am nevoie de un sfat! Va rog.

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies