Cum iti ajuti copilul sa aiba incredere in el?

Anca Spânu
acum 11 ani

Psihologii vorbesc adesea despre modul in care este afectata increderea in sine la copiii care traiesc in familiile cu un singur parinte. Tot ei insa demonstreaza ca mamicile, prin educatie, pot elimina aceasta problema in dezvoltarea copiilor. 

Fie ca e vorba de implicarea copilului in deciziile familiei, desemnarea anumitor responsabilitati sau pur si simplu comunicarea deschisa cu copilul tau, tu esti cea care detine "secretul" formulei de succes in familia ta. 

Hai sa vorbim despre copilul tau.. Are incredere in el?

Cum il ajuti tu sa isi construiasca increderea in sine?

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 4 raspunsuri din totalul de 4 raspunsuri

Ceaus Andreea
acum 11 ani

aceasta problema nu te afecteaza....am avut mare incredere in mine..si am reusit..acum am si eu o familie si un copil

Aura Nicuta Dogaru
acum 11 ani

Sunt momente cand fiica mea are incredere in ea si momenete in care nu are. Depinde de activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare.

Candea Teo
acum 11 ani

eu am invatat-o pe maria sa aibe incredere in ea...sa-si incerce "puterile"...

violeta radu
acum 11 ani

Sunt o mamica singura si am un baietel, care  va face 6 luni pe 29 aprilie,raspunsul meu la aceasta intrebare este  ,copilul are nevoie in primul rind de afectiune,iubire ,intelegere,comunicare si multa rabdare din partea parintelui,indiferent ca sunt ambii parinti sau este duar unul.Copilul are nevoie de la inceputul existentei lui de incurajare,de a face primul pas in viata lui,de al lauda cind a spus primul cuvint si de al rasfata.In momentul cind greseste trebuie sa-i explicam, sau sai aratam ce a gresit si sai aratam cum se face, sau cum este corect lucrul respectiv,nu trebuie certat sau jignit ca a gresit, sau ca nu este atent .Copilul nu face diferenta de bine sau rau,corect sau gresit,de aceia trebuie sal indrumam si sai  explicam cu rebdare si in felul acesta copilul prinde curaj si puate sa discute , sa comunice orice cu noi si cu cei din jur ,pimind aceste indrumari , informatii ,educatie el va avea  increderea de care are nevoie. ACEASTA ESTE PAREREA MEA.CUM DE ALTFEL, PARERILE SUNT IMPARTITE ,FIECARE PUATE SA RASPUNDA ALTFEL.

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies