Un desert delicios

Sfatul Mamicilor

Hai sa postam retete cu deserturi sau prajituri delicioase pe care le prepari atunci cand ai pofta de ceva dulce. 

Fie ca e vorba de inghetata de casa, briose sau torturi pentru aniversarea unui membru al familiei, orice reteta este binevenita daca este propria ta creatie sau o reteta imbunatatita. 

(Nu copiati retete de pe alte site-uri, ne rezervam dreptul de a le sterge.)

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 9 raspunsuri din totalul de 9 raspunsuri

Aura Nicuta Dogaru
acum 6 ani

Tort diplomat

Ingrediente:

2 plicuri gelatina

6 plicuri frisca + doua intaritoare frisca

3 oua

400 g zahar

Stafide, banana, ananas

flori pentru decor

ciocolata menaj

Cum procedam:

2 plicuri de gelatina se pun la inmoiat in 200 ml apa circa 2 ore.

6 plicuri de frisca se bat cu cantitatea de lapte corespunzatoare si cu doua intaritoare.

Albusurile se bat spuma cu 100 g de zahar.

Galbenusurile cu 300 g de zahar si cu gelatina topita se pun pe baie de abur circa 8 minute. Se lasa apoi la temperature camerei pana se raceste.

Se amesteca 2/3 din frisca cu albusurile spuma.

Intr-o cratita se pune  celofan pe fundul acesteia.

Se amesteca compozitiile de mai sus, cea de albusuri si cea de galbenusuri. Se pot adauga stafide, banana si ananas. Se toarna amestecul obtinut in cratota. Se da la rece pana a doua zi. Apoi se rastoarna pe un platou , se orneaza cu 1/3 din frisca ramasa si cu flori pentru décor. Se rade deasupra ciocolata de menaj.

Pofta buna!

Aura Nicuta Dogaru
acum 6 ani

Mai trimit o data reteta, am scris-o cu diacritice si .............

Prajitura cu branza

INGREDIENTE:

-1 kg branza proaspata

-6-7 oua

-400 g zahar

-4 linguri faina

-2-3 linguri gris

-175 g unt sau margarina

-1 praf de copt stins cu lamaie

-100 g stafide + 2 sticlute rom + 4 pachetele zahar vanilat + coaja rasa de lamaie

PREPARARE:

          Se freaca branza cu zaharul, se adauga untul, apoi galbenusurile, praful de copt stins în zeama de lamaie, faina, grisul, aromele si stafidele. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma cu 6-7 linguri de zahar.         

          Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se presara în ea 1 lingura de gris.

          Se toarna compozitia în tava si se introduce în cuptorul încins, apoi se regleaza temperatura cuptorului la foc mijlociu timp de 50 minute.

          Dupa coacere se da la rece.

          Se poate cerne scortisoara înainte de a se da la cuptor.

POFTA BUNA !

Aura Nicuta Dogaru
acum 6 ani
Tiramisu cu smantana
Ai nevoie de:
6 lingurite cu varf de cafea
O fiola esenta de rom
400 g piscoturi de sampanie
4 oua
7 linguri cu varf zahar
500 g smantana
2 plicuri praf de frisca
2 lingurite cacao (pentru ornat)
Un plic de gelatina
Cum procedezi:
Prepare o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si o lasi la racit.
Freci galbenusurile cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugi smantana si amesteci cu mixerul pana cand compozitia devine consistent, apoi o introduce la frigider + plicul de gelatina.
Plicul de gelatina se dizolva, in prealabil, in 50 ml apa si topita apoi se pune pe baie de abur pana se inmoaie.
Bati albusurile spuma si adaugi praful de frisca nedizolvat, continuand sa bati cu telul sau sa mixezi pana se omogenizeaza.
Amesteci cele doua compozitii si introduce amestecul in congelator.
Incorporezi esenta de rom in cafeaua rece si apoi inmoi repede piscoturile, unul cate unul.
Intr-o tava cu peretii inalti asezi un strat de piscoturi, intinzi jumatate din crema preparata, pui al doilea strat de piscoturi , apoi crema ramasa.
Presari deasupra cacao si dai tava la frigider, ca sa patrunda piscoturile, apoi o poti taia in portii.
Pofta buna!
Aura Nicuta Dogaru
acum 6 ani

Prajitura cu spuma

Blat:

100 g unt sau margarina

200 g zahar

400 g faina

1 cana lapte

4 galbenusuri

1 lingurita bicarbonat stins

1 plic praf de copt

2 linguri cacao

esenta

zahar vanilat

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si margarina topita + laptele + faina + bicarbonat + cacao. Se toarna in tava unsa si tapetata. Se coace. Deasupra se pune gem acrisor, apoi albusurile 4, spuma cu 300 g zahar + zeama si coaja de la 1/2 lamaie. Se mai da la cuptor pana se rumeneste glazura.

Aura Nicuta Dogaru
acum 6 ani

Maine vreau sa fac 2 checuri. Reteta este veche, o am de la mama. 

7-8 oua

2 cani zahar

coaja + zeama de la o lamaie

2 cani faina

1 pahar ulei

nuci

Albusurile se bat spuma cu zaharul , se adauga galbenusurile, coaja si zeama de la lamaie si apoi faina in ploaie. La sfarsit se adauga uleiul ca la maioneza.

Se pune compozitia in 2 tavi de chec , tapetate inainte cu ulei si faina si se da la copt. Uitasem se presara deasupra bucatele de nuca.

Se coace la foc potrivit, intorcandu-se tava. La sfartit, cand a fost scos din tava se presara pe el zahar pudra.

Se poate incerca daca e copt cu un pai.

anuta tudorache
acum 6 ani

AM cumparat prajituri zilele astea,asa ca inca mai astept pana sa testez si eu reteta.

Aura Nicuta Dogaru
acum 6 ani

Interesanta reteta, usor de facut. 

anuta tudorache
acum 6 ani

interesanta reteta,de ceva timp zic ca fac si eu ceva dar nu am mai avut spor.

Ceaus Andreea
acum 6 ani

 Mie imi place foarte mult tortul de fructe care e super usor de facut si rapid:fac un blat de tort din :6 oua,250 gr zahar,300 gr faina,10 linguri apa,.1 praf de copt.Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit timp de 40 min.  Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.Apoi tai blatul in doua si pun un strat de frisca si unul de fructe:prefer banane,kiwi,ananas,stafide si portocala.Apoi puns i pe cel de al doilea pe care pun frisca si ornez cu fructe.Eu il ador,e simplu si nu e gretos

Discutii aprinse

Itsy Bitsy Asociatia MAME

Aboneaza-te acum la Newsletter!