Conserve pentru iarna

Sfatul Mamicilor

Ne place sa avem camara plina si sa ne bucuram in toiul iernii de ceva gustos pregatit din timp de noi,nu-i asa?

Conserve cu zacusca, muraturi asortate si multe alte preparate asteapta sa fie savurate.

Hai sa facem schimb de idei si sa ne imbogatim colectia de retete.

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 10 raspunsuri din totalul de 11 raspunsuri

anuta tudorache
acum 5 ani

alinab fa reteta mea,eu  am luato de la soacramea,soacrame de la cinev adin bucuresti dar nu am avut niciodata probleme,mereu mia-u iesit.

Alina Buz
acum 5 ani

Eu orice as face, imi ies moi gogosarii, nu stiu unde gresesc dar ceva nu merge... Ma gandesc mereu ca pun vreunul care e mai trecut si ii inmoaie si pe restul. Nu stiu cum sa fac, nu mereu toate borcanele dar jumatate din ele sunt moi, si doar fac acelasi lucru. Care e secretul?

Aura Nicuta Dogaru
acum 5 ani

Gogosari si conopida pentru iarna

Se aleg gogosari sanatosi si 2-3 conopide. gogosarul se curata de seminte si cotoare si se taie felii, conopida se rupe bucatele. In total 10kg de compozitie. Se adauga boabe de mustar, coriandru, piper, foi dafin.Se pun ontr-un lighean mare, se pune pente ele aproape 1 kg de zahar, 5-6 linguri de sare, 150-200 ml ulei, 1 l otet. Se amesteca bine. Se lasa la rece, dar se amesteca din cand in cand. La aproape 24 de ore de cand s-au lasat la inmoiat, se pune in borcane, se toarna lichidul peste ele, apoi se inchid borcanele ermetic. Se bun in oala in care am pus pe fundul ei carpe, se adauga apa pana la gatul borcanelor si se da la fiert. Se lasa 15 min. dupa ce da in clocot. 

anuta tudorache
acum 5 ani

eu cred ca la fierd se inmoaie si gogosarii si cocnopida,nu am incercat fiarta,poti testa tu.

Aura Nicuta Dogaru
acum 5 ani

O sa mai interesez de problema cu fiertul, cred ca se aplica pentru mai mult siguranta.

anuta tudorache
acum 5 ani

Nu stiu eu nu am facut niciodata fiert,si am borcane de anul trecut si acum,si sunt ca noi,nu sau schimbat deloc,doar ca eu pun cu 100-200 ml de otet mai mult,ca sa fiu mai sigura,in rest is super bune,nu pot pune poze,ca va aratam un borcan.

Aura Nicuta Dogaru
acum 5 ani

Foaret interesanta reteta, o sa o incerc si eu. Auzisem de ceva asemanator, dar muraturi asortate, gogonele, ardei, castraveti, conopida, morcovi, sfecta rosie, etc. , toate tocate marunt si lasate de pe o zi pe alta. Raportul intre kg si otet si zahar este cel de mai jos. Dar, pentru a fi sigura de reusita muraturilor, acestea se sterilizeaza, 15 min fierte dupa ce dau in clocot.

anuta tudorache
acum 5 ani

Haideti sa va zic si eu reteta care o fac eu de gogosari cu conopida.

 

5 kg gogosari

2,5 kg conopida,

1,25 litri otet

500 gr zahar

3-4 linguri sare

 

Gogosarii se spala,se curata,se taie fasii cam de 1 deget,chiar putin mai groase,conopida,la fel se curata,se spala,si taie buchetele,si mai mici si mai mari,in functei de buchetele care le are cocnopida,se aduga peste gogosari,dupa care se pun ingredientele de mai sus,se lasa o zi la macerat,la care se amesteca cam de vreo 3-4 ori sa isi ia toate condimente,du[pa care se pun in borcane,se inchid bine,si se mai desfac atuci cand ai nevoie.

 

Asta e reteta mea.

Ana Naghi
acum 5 ani

cum pregatesti gogsari in sos tomat?ca m-ai facut tare curioasa!si deja imi ploua in gura :)

anuta tudorache
acum 5 ani

Anul acesta nu am mai facut zacusca,insa am pus muraturi ca :gogosari cu conopida la otet,castraveciori la otet,castraveciori la murat,am facut conmpoturi din,prune,struguri,caise,am facut gogosari in sos tomat,am facut zarzavat,suc de rosii si cam ata,,,,,,,a si am pus si niste cas de vaci la borcan,as fi pus de oaie dar nu am avut bani sa cumpar,asa ca asta de vaci mi la dat mama gratis.


Aboneaza-te acum la Newsletter!