A fost odata ... prietenia

Aura Nicuta Dogaru
acum 11 ani

 Prietenia este un sentiment de profundă apropiere sufletească, ce are la bază respectul, stima, simpatia, idei şi principii comune.
    Îmi amintesc că atunci când eram mică, numeam foarte repede pe cineva, prieten. Era de ajuns să ne spunem numele şi să ne jucăm împreună şi gata, eram prieni. Astăzi lucrurile s-au schimbat. Acum cred că prietenia adevărată este o relaţie, ce se dezvoltă în timp şi care durează toată viaţa.
     Este destul de greu să ai prieteni adevăraţi, adică cineva care să te înţeleagă, cu care să poţi împărtăşi bucuriile, dar şi necazurile, să te iubească necondiţionat, să te ajute atunci când greşeşti şi să nu te critice, să te încurajeze şi să te sprijine atunci când ai un eşec, să fie mereu ,,acolo" atunci când ai nevoie de el.
      Un prieten bun este acela care te face să fii mai bun, mai generos, să ai mai multă înţelegere pentru cei di jur şi în care să poţi avea încredere că nu te va dezamăgi.
       Eu consider că prietenii adevăraţi sunt mai puţini decât degetele de la o mână şi trebuie să acorzi în sensul prieteniei, o parte a sufletului tău, doar celui sau celei care într-adevăr merită, pentru a nu fi dezamăgit.

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 10 raspunsuri din totalul de 15 raspunsuri

Ceaus Andreea
acum 11 ani

prietenia in ziua de azi,intre generatiile care sunt acum, nu prea mai exista

Aura Nicuta Dogaru
acum 11 ani

Prietenia poate fi inteleasa ca o unitate de sentimente, simpatii, idei comune sau mai putin comune, de principii prin care se apropie doua sau mai multe persoane.

anuta tudorache
acum 11 ani

Deea cam asa patesc si eu,cu colegi cu foarte putini ma mai salut,o parte dintre ei sau ajuns,si nu mai baga lumea in seama.

Aura Nicuta Dogaru
acum 11 ani

Au trecut 16 ani de cand am terminat liceul si inca nu am reusit sa facem nicio intalnire. Liceul terminat era pedagogic, majoritatea fete, 29, doar 2 baieti. Nu am fost unite nici atunci, acum cu atat mai putin....

Ceaus Andreea
acum 11 ani

Da asa este alialexia.Iti pot spune ca sunt invidioasa pe mama mea.Mai ies cu ea in oras si vad ca o saluta ba unu ba alta.Si o intreb curioasa de fel ca cine e.Iar ea imi spune ca uite asta a fost cu mine in clasa,asta facea parte din gasca de prieteni,etc.Adica vreau sa apun ca ea are prieteni foarte vechi,de vreo 30-35 de ani.Eu daca ma intalnesc cu o fosta colega sau coleg,intoarce capu si se face ca nu ma cunoaste.

Aura Nicuta Dogaru
acum 11 ani

Mai este si un proverb, 

"Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma pazesc singur".

Denisa Deni
acum 11 ani

nu stiu cati dintre noi avem prieteni adevarati iar cei care ii avem sa ne bucuram de ei

Aura Nicuta Dogaru
acum 11 ani

Lgi greu o prietenie, dar e super sa ai prieteni.........

Aura Nicuta Dogaru
acum 11 ani

Prietenia e un cuvant mare.

anuta tudorache
acum 11 ani

Asa este Deea ,mama ne este alaturi in orice caz si situatie,ea este sprijinul nostru,prietenii----cat ai bani esti bun,cat te poate folosi esti bun,cand nu mai ai bani,si nu le mai esti de ajutor,uita de tine.


Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies