Bebe suge degetul - trebuie dezvatat?

Sfatul Mamicilor
acum 10 ani

Bebelusul tau suge degetul?

Suptul degetului este un gest natural pe care copiii il fac inca din timpul sarcinii, de cand se dezvolta in burtica. 

Mai ales in primele luni de viata, copiii pot sa suga mana sau alte obiecte. Incepand cu 6 luni acest intinct scade, dar in anumite situatii copilul poate continua sa isi suga degetul daca le este foame, daca sunt agitati sau chiar somnorosi.

Pentru a-l dezvata pe copil de acest obicei putem sa ii distragem atentia,  sa ii gasim activitati care sa il calmeze emotional, putem sa il recompensam pentru momentele in care nu suge degetul.

Oricum, nu este recomandat sa ii smulgem degetul din gurita fiindca poate sa isi ranesca gingia, nici sa il lovim usor peste mana sau sa il certam pentru un gest pe care orice copil il face din instinct, nu pentru ca este neascultator.

Medicii spun ca pana la 3-4 ani este un gest normal pentru copii, insa dupa aceasta varsta suptul degetului poate avea urmari neplacute: dinti crescuti stramb, probleme de vorbire sau emotionale.

Copilul tau are acest obicei? Cum reusesti sa il dezveti? Tu crezi ca este bine sa il lasi sa suga degetul pana cand se dezobisnuieste singur sau incerci sa il inveti sa evite acest obicei?

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 2 raspunsuri din totalul de 2 raspunsuri

Ceaus Andreea
acum 9 ani

Bebe al meu de multe ori baga mana sa o suga...nu am ce ii face momentan,pt ca incepe sa  planga daca nu-l las...cand mai creste il dezvatam

Craciun Roxana
acum 9 ani

Am inteles ca exista studii de specialitate care atesta faptul ca un copil care isi suge degetelul e mai inteligent decat un altul de aceeasi varsta care nu face asta.

Discutii aprinse

Modifică setările cookies