Forum despre hrana solida pentru bebelusi

Anca Spânu
acum 11 ani

Cand este recomandat sa fie introdusa hrana solida in alimentatia bebelusului? Cum facem trecerea de la o alimentatie bazata pe lichide, la una compusa din alimente solide? Intreaba mamicile din comunitate daca nu stii care sunt cele mai bune metode de a ii "prezenta" bebelusului mancarea solida sau semi-solida!

In cazul in care ai trecut cu brio de perioada diversificarii alimentatiei la bebelusi spune-le despre trucurile tale mamicilor din grup!

Stim ca este nevoie de multa rabdare, stim ca bucataria va arata ca dupa razboi, dar mamicile sunt hotarate sa faca acest proces cat mai putin stresant pentru bebelusi. Spune-le despre experienta ta!

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 5 raspunsuri din totalul de 5 raspunsuri

Marinescu Elisa
acum 11 ani

Baietelul meu a papat san exclusiv pana la 6 luni. Atunci am inceput sa-i dau suc de mere si morcov, dar i-l dadeam cu lingurita ca sa invete sa inghita. Pe la 6 luni jumate ii dadeam un piure de piersica sau banana, un piure foarte subtire. Incet, incet piureul a inceput sa se ingroase, am variat fructele si tot asa....

Denisa Deni
acum 11 ani

la 6 luni poti incepe si atunci e cel mai bine eu am ineput cu avocado, iaurt facut in casa cartofi dulci si cereale integrale

Elena Tudose
acum 11 ani

Buna! Fetita mea are acum 3 luni de 6 luni am decis sa incep diversificarea. Ma ajuta mult posturile voastre, fetita mea deja e putin mofturoasa si as vrea sa am cat mai multe alternative in cazul in care nu ii va placea ceva :) Acum nu prea mai vrea sa stea la san, laptele curge greu asa ca sunt nevoita sa folosesc pompa de san ca sa ii pot da in continuare laptele meu.

Craciun Roxana
acum 11 ani

Pe fetita mea am alaptat-o exclusiv la san pana la 6 luni, apoi pediatra ne-a facut un meniu potrivit cu piureuri, supe, cas si multe altele pe care le-am introdus treptat. Nu am folosit niciodata sucuri de fructe si legume.

Mada Dobre
acum 11 ani

Hrana solida poate fi introdusa dupa 6 luni si se poate hrani copilul si prin alaptare daca inca mai aveti laptic.

Ideea e ca dupa 6 luni bebe este deja mult mai infometat, de ex la mine nu se mai satura cu laptele de la san sau cel preparat. Prima hrana solida trebuie sa fie sub forma de piure, foarte bine pisata si fara bucati mai mari care sa iti scape din graba, fiindca bebe se poate inneca.

Poti sa amesteci piureul cu lapte initial astfel incat sa nu fie uscat, ci cat mai moale si umed, ca un iaurt. 

La mine trucul a mers de minune si acum bebele meu se obisnuieste treptat cu piureurile super super bune! Chiar si copilul meu de 7 ani ar vrea sa le manance Laughing

Inca ceva important! Nu puneti sare in hrana solida sau zahar sau miere, chiar daca vor avea un gust mai buna. Dupa varsta de un an aveti voie sa hraniti bebelusul cu zahar sau sare.

Mere, banane, morcovi sunt ok pentru primele incercari, dar pisate fin si fara coaja.

Sper ca am fost de ajutor! Va pup si succes la hranit. Apropo, bucataria va arata ca dupa razboi si tu la fel.... La mine bebe dirijeaza mancarea peste tot...

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies