Tineri agresivi - cum sa ii educam?

Anca Spânu
acum 11 ani

Adolescenta este o perioada cu multe schimbari in viata unui tanar si multe presiuni din partea familiei, profesorilor, prietenilor. 

Un tanar agresiv mosteneste inca din copilarie aceasta atitudine, iar lucrurile sunt cu atat mai complicate cand are parte de parinti autoritari. 

Cateva sfaturi pentru mamicile cu tineri care au dezvoltat deja o latura mai agresiva (verbal sau comportamental):

  • Evita sa fii un parinte autoritar.
  • Nu te lasa condusa de teama. Copiii agresivi te pot intimida atunci cand devin adolescenti sau tineri adulti si te pot determina sa lasi garda jos doar ca sa eviti conflictul.
  • Nu adopta doar extremele de bine sau rau, accepta faptul ca ceea ce iti comunica tie copilul poate fi adevarat chiar daca nu este prezentat in mod onorabil.
  • Stabileste niste limite clare si actioneaza in consecinta, insa stabileste pedepse in acord cu gravitatea lor.
  • Alege impreuna cu copilul tau activitati care sa consume energia si care sa nu genereze conflicte. Chiar daca tendinta ta este sa eviti orice actiuni comune din teama de a suporta o noua cearta, copilul tau are nevoie de tine sa invete cum sa isi foloseasca energia in mod constructiv.

Voi cum va intelegeti cu adolescentii din familie? Au un comportament agresiv? Ce probleme intampinati? Cum reusiti sa va intelegeti?

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 4 raspunsuri din totalul de 4 raspunsuri

Candea Teo
acum 11 ani

petrecerea timpului cu copiii...cu activitati adecvate varstei...sa accepti ca are personalitate lui si daca il ajuti sa se dezvolte ...il castigi de partea ta

o sa-si concentreze atentia si energia asupra altor lucruri...nu asupra barierelor ridicate intre el si parintii care nu-l inteleg..

Maria Iana
acum 11 ani

Unii copii sunt agresivi mai ales daca au o gasca de amici mai dubioasa, asa ca trebuie sa fim atente si la persoanele cu care umbla copiii mai ales in adolescenta.

Maria Iana
acum 11 ani

Nu exista mama buna sau mama rea, parerea mea. Eu am fost tot o mama mai autoritara dar mi-am laudat copiii cand au facut lucruri bune. Sunt de acord cu tine Florina ca unii copii fac crize de isterie doar ca sa te santajeze Laughing. Smecheri de mici dar le trece cand ii lasi in mijlocul magazinului si pleci. Alearga dupa tine si se cumintesc rapid. Nu stiu daca nu radeti de mine, dar eu asa faceam cand vedeam semnele de "isterie" si functiona tratamentul mereu. Desigur, mai tz cand s-au facut adolescenti imi spuneau ca isi amintesc cand ii lasam jos si plecam de langa ei si cica le era teama sa nu ii las acolo definitiv. Au ramas cu frica atunci dar macar m-au ascultat. 

florina Marin
acum 11 ani

Buna! eu nu consider ca un parinte nu trebuie sa fie autoritar ( chiar daca cel mai probabil o sa ma invinuiti ca sunt o mama rea). consider ca un copil nu se educa nici cu autoritate, astfel ca acestuia sa ii fie frica de parinte, dar nici sa i se faca pe plac tot timpul. ba mai mult, am observat ca un copil este mai agresiv atunci cand a fost invatat sa primeasca tot, iar atunci cand i se refuza apeleaza la "crize de isterie" si ulterior la agresivitate.

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies