Pranz

Retete pentru pranz pe care sa le gatesti daca vrei mancaruri potrivite pentru acest moment al zilei; aici gasesti o colectie mare de retete de pranz.


Salata Waldorf cu orez salbatic si pui

Salata Waldorf cu orez salbatic si pui constituie un meniu satios, delicios si recomandat chiar si mamicilor care isi doresc sa se mentina in forma. Are un gust excelent chiar si atunci cand este rece, contine ingrediente nutritive si bogate in proteine si acizi grasi sanatosi si este potrivita si pentru micii mofturosi. Are diferite arome care se combina perfect: dulcele boabelor de struguri si al marului, sucul de lamaie si piperul adauga un plus de aroma iar mustarul si mierea sunt elementele perfecte pentru un dressing delicios.

Salata de quinoa

Salata de quinoa reprezinta un meniu light, bogat in nutrienti care e binevenit in zilele de vara.

Boabele de quinoa se gasesc proteine mai usor de digerat decat cele din carne. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. In plus, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.

Supa de mazare

Supa de mazare este un meniu sofisticat, usor si delicios.

Iata o reteta gustoasa de supa de mazare, unde condimentele asigura un gust senzational dar pot fi adaptate usor varstei copilului. Este important sa obisnuim copiii de mici cu diverse arome si gusturi, asa ca alegeti o reteta cu condimente diverse daca varsta copiilor permit asta. Condimentele picante sunt recomanda dupa ce copiii implinesc 2 ani si in proportie mica. 

Supa de fenicul

Supa de fenicul reprezinta un meniu aparte care poate fi servit si celor mofturosi din fire.

Un bulb crud de fenicul furnizeaza aproape 30% din necesarul zilnic de potasiu, sodiu si vitamina A, calciu, vitamina C, fier, vitamina B-6 şi magneziu. Feniculul ajuta la sanatatea inimii si reduce senzatia de balonare, ajuta la cresterea oaselor si creste absorbita de fier in organism, un lucru benefic pentru copii.

Supa clasica de castravete

Supa clasica de castravete reprezinta un meniu usor, recomandat in zilele fierbinti de vara. Este o supa potrivita pentru copiii mai mari de 1 an, contine multe ingrediente care aduc un aport nutritiv important. Menta, lamaia, chimenul adauga un gust special acestei supe iar castravetele o face racoroasa.

Salata de vara de dovlecei cu seminte de pin si parmezan

Salata de vara de dovlecei cu seminte de pin si parmezan reprezinta un aperitiv usor, potrivit pentru zilele fierbinti de vara cand gatitul la foc devine o corvoada. Prospetimea dovleceilor si gustul fin, dulce al cascavalului ne fac sa pasim cate putin in bucataria italieneasca de unde vine de fapt acest preparat.

Supa germana de cartofi

Supa germana de cartofi reprezinta un meniu delicios, usor, dar consistent.  Este o supa de legume potrivita pentru meniul celor mici, iar daca se renunta la condimentele din reteta, adaugandu-se doar putina sare si piper, supa aceasta poate fi servita si bebelusilor mai mici de 1 an si mai mari de 8 luni.

Daca vrei sa inlocuiesti bulionul cu rosiile, o poti face dar adauga doar pulpa de la o rosie (fara seminte) si serveste-o doar copiilor mai mari de 8-10 luni. Rosia este acida si de aceea este mai bine sa fie introdusa in alimentatie cu precautie si in cantitati mici la inceput.

Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel

Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel reprezinta un meniu usor, dar sofisticat pe care micutii il vor aprecia.

Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel constituie o sursa buna de betacaroten. Alunele caju dau consistenta supei si ii ofera organismului grasimi sanatoase. Patrunjelul confera prospetime acestei supe si completeaza nevoile nutritionale ale organismului prin aportul de vitamina C.

Supă cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac

Supa cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac este o reţetă potrivită pentru începutul diversificării, ambele legume fiind tolerate bine de sistemul digestiv al bebeluşului.

Supa este bine să fie introdusă în alimentaţie la masa de prânz iniţial. Apoi, se poate servi această supă şi seara, adăugând în ea alte legume (rădăcină de pătrunjel, ţelină) sau cereale (ovăz, mei, pesmet). Morcovul să fie cât mai dulce şi de culoare portocaliu-aprins. Alege un dovlecel mai mic si proaspăt pentru aceasta reţetă.

Supă cremă de cartofi cu pară

Supa cremă de cartofi cu pară este o alegere perfectă pentru începutul diversificării. Cartoful este bine tolerat de sistemul digestiv al bebeluşului, dar recomandăm cartoful dulce pentru un aport mai mare de beta-caroten. Para conţine vitamine şi previne constipaţia, conferă un gust dulceag şi o textură mai lichidă supei.

Chiar dacă ceapa nu se recomandă la începutul diversificării, ea poate fi utilizată în cantităţi mici în compoziţia piureurilor sau a mâncărurilor.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând...

DESCARCA

Modifică setările cookies