Forum despre operatia de cezariana - avantaje si dezavantaje

Anca Spânu
acum 12 ani

Mamicile suporta operatia de cezariana fie pentru ca sunt nevoite (apar complicatii in timpul travaliului) fie pentru ca nu vor sa treaca prin momente dureroase. 

Sunt avantaje si dezavantaje legate de aceasta interventie si subiectul este dezbatut de mamicile insarcinate care nu s-au decis daca sa opteze pentru acest tip de operatie sau nu. Cezariana este urmata de o perioada de convalescenta mai mare decat nasterea naturala si pentru o perioada de cateva luni nu este indicat efortul fizic. Un mare avantaj este acela ca stresul suferit de mama sau bebelus in timpul travaliului este mai mic si durerea asociata nasterii dispare. 

Tu ce parere ai despre operatia de cezariana?

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 6 raspunsuri din totalul de 6 raspunsuri

Ceaus Andreea
acum 11 ani

poi probabil iti curge putin laptic si acum....eu cand faceam dus imi masam foarte bine sanii si mai si incercam sa scot lapte din ei

Denisa Deni
acum 11 ani

nasterea si travaliul nu mai le simti dar nu auzi plansetul copilului primul lui planset si recuperarea mult mai anevoioasa oricat de sportiva ai fi

adriana carrano
acum 11 ani

buna ziua  dragele mele mamici.ma numesc adriana,am 27 ani si 29 saptamani de sarcina.deja stiu ca o sa am o interventie de cezariana la sfarsitul lunii decembrie,inceput de ianuarie.puiul meu este sanatos,eu la fel,dar am multe temeri legate de perioada de dupa operatie deoarece multe pritene au nascut asa si toate mi-au zis ca recuperarea a fost crunta pentru ele.eu mizez pe faptul ca sunt destul de sportiva,fac foarte multa miscare zilnic ,dar am nevoie de sfaturile voastre.cum sa imi pregatesc corpul pentru recuperare,cum sa stimulez producerea laptelui(nici mama si nici bunica nu au avut lapte dupa ce au nascut si nu as vrea sa seman cu ele )

 va multumesc pentru eventualele raspunsuri

 sa aveti o zi cat mai frumoasa

Craciun Roxana
acum 11 ani

Mirela, tu ai esti un caz fericit, dar sunt multe alte mamici care au suferit dupa aceasta interventie.

Problema greutatii in plus, maria, se pune si la mamele care au nascut natural. Eu am ramas cu multe kg peste limita, chiar daca am alaptat 2 ani.

Maria Iana
acum 12 ani

Si eu am fost nevoita sa fac cezariana la ultimul copil, dar nu mi-am mai revenit cu greutatea. EU am trei copii asa ca erau sanse mici sa arat ca la 20 de ani dupa al treilea copil. Dar a fost mult mai dureros, am stat in pat si nu mi-am ridicat bebelusul in brate. Da, a trecut, acum sunt mari la casa lor si eu sunt bine. 

Vorba ta Mirela, fiecare femeie are propriul organism... esti o norocoasa.

Mirela Manoliu
acum 12 ani

Salutare, mamici!

Haideti sa va povestesc experienta mea. Eu am fost nevoita sa imi aduc bebelusul pe lume prin operatie de cezariana, intrucat era in pozitie pelviana (venea cu funduletul si piciorusele se aflau in prelungirea trunchiului). In ziua operatiei nu am simtit absolut nicio durere. A doua zi, dupa ce mi-a fost scoasa sonda, am avut dureri groaznice. Trebuia sa merg la toaleta insotita. Sotul meu (un erou de altfel), m-a asezat pana si pe closet, pentru ca imi tremurau picioarele de durere. A stat si m-a pazit si cand am facut dus, ca nu cumva sa lesin. A treia zi, deja mergeam pe hol. Mai aveam dureri, dar nu atat de crunte. O data ajunsa acasa, am uitat de durere complet, pentru ca m-am ocupat de bebe. Am luat timp de 2 zile Nurofen pentru durere si paracetamol. Atat. Se spune ca mamicile care nasc prin operatie de cezariana se refac dupa cateva luni de zile. Eu dupa 2 saptamani, dadeam cu aspiratorul prin casa, faceam curat. Plus ca de cand am ajuns acasa eu il ridicam si il puneam pe bebe in patut. Dupa ce trecura si cele 40 de zile, eu si sotul meu am primit unda verde de la medicul ginecolog pentru a ne relua viata sexuala. Nu am simtit absolut nicio durere, totul a decurs normal. Acum, cand bebe are 4 luni (fara o saptamana :), ridic carutul (cu tot cu bebe in el) si cobor cele cateva trepte din fata scarii. Ideea este ca mi-am revenit foarte repede, in decursul a catorva saptamani, si nu luni. Dar probabil ca depinde de organismul fiecarei femei.

Pupici voua si bebelusilor vostri!

Descopera nume de copii

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies