salvati-mi bebelusul !

Lucia Radu
acum 9 ani

Buna ziua,

salvati-mi bebelusul ! Printr-o hotarare a Tribunalului de prima instanta din Bruxelles, instanta a incredintat un sugar de 10 luni tatalui belgian. Fara a i se reprosa nicio carenta a capacitatilor sale educative, mamei de nationalitate romana si franceza, nu i s-a permis sa plece in Romania, tara sa de origine, unde are un post de lucru stabil la administratia nationala romaneasca, impreuna cu minorul pe motivul ca postul ar fi incert, nu ar fi interesant, iar salariul ar fi mai mic decat cel pe care il are in Belgia. 

De asemenea, hotararea impune fara sa motiveze in niciun fel inscrierea sugarului la cresa desi mama este in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului si nu i se contesta capacitatile educative.

Cresa este deci mai buna pentru un sugar decat propria mama? Mai mult, conform hotararii, mama ar fi trebuit sa ceara acordul prealabil al fostului sot inainte de a lua concediu pentru ingrijirea copilului. Traim in Belgia sau in Arabia saudita?

Copilul locuieste la mama, dar domiciliul sau este stabilit fara nicio motivare la tata, in urma cererii acestuia. 

Mama este condamnata la o amenda de 500 de euro pe zi, de platit tatalui, in cazul in care nu s-ar conforma hotararii, fara a se motiva in niciun fel aceasta dispozitie. Tatal nu este supus la nicio sanctiune de acest gen in caz de nerespectare a hotararii. De asemenea, conform unei alte dispozitii nemotivate, mama nu poate iesi din Belgia cu minorul fara autorizarea scrisa a tatalui. Tatal poate parasi Belgia cu minorul fara autorizarea mamei. 

Depozitiile aduse de tata ca probe al caror caracter mincinos a fost probat de mama raman la dosar si nu sunt declarate inadmisibile.

Toate acestea pentru ca mama e romanca si tatal belgian? Va rog semnati petitia de mai jos (e scrisa in franceza si romana). Fiecare semnatura conteaza ! https://www.change.org/fr/p%C3%A9titions/jos%C3%A9-manuel-barroso-et-elio-di-rupo-r%C3%A9agissez-face-%C3%A0-une-discrimination-contre-un-fonctionnaire-europ%C3%A9en

Multumesc !

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 0 raspunsuri din totalul de 0 raspunsuri

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies