Am nevoie de oameni !

Irina - Floriana Blidaru
acum 10 ani

Ni stiu nici cui ma adresez(huh- mamicilor care cresc singure copii)- ma ref. nominal, nici daca voi primi un raspuns ! De cand nu s-a mai comunicat pe aici? Martie, Iulie?

Am nevoie de un loc al meu in care sa pot spune ce ma doare, sa vorbessc despre o problema a mea sau a copilului, sa mai pot si plange fara sa ma intrebe "Mami, esti bine? Pangi?" .Normal ca in fata lui eu doar rad cu lacrimi , asa stie Tudor...dar e prea istet!

Am nevoie sa impartasesc: Sunt o femeie al carei sot a decis sa plece din relatie, o femeie care a trecut pri trauma unei depresii post natale, care nu prea mai are incredere in ea si se simte pe margimea prapastiei. Mi-e teama uneori sa n fiu o piedica ( in sensul cresterii lui armonioase, atata timp cat eu nu sunt in armonie cu mine)

Va pup ! Astept un semn, gand, propozitii, orice.

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 5 raspunsuri din totalul de 5 raspunsuri

Roxana Sandu
acum 10 ani

Buna Iarina,

Sunt o mama singura,am un baietel de 1 an si 17 zile, am divortat de tatal copilului cand eram in luna a 5 a de sarcina, pentru ca eu am gresit cand am ales asemenea om cu care sa aduc pe lume un copil am decis ca sa nu sufere copilul meu asistand la varii discutii si certuri ce nu aduceau nimic bun in viata lui.Am facut bine ca am taiat raul de la radacina, daca eram cu 5 min mai desteapta renuntam de mult la el, dar iubirea mea a fost oarba si nici acum nu imi pot ierta asta.Ma gandesc numai la copilul meu,l am dorit enorm in viata mea si daca Dumnezeu a decis ca soarta mea sa fie asa, sa mi cresc copilul singura fara sa ii ofer o familie completa, ii multumesc pentru asta, Dumnezeu stie ce face, am incredere deplina.Ma rog pentru sanatatea copilului meu, pentru sanatatea mea si a parintilor mei care ne sunt alaturi trup si suflet.Din asta reiese ca Domnul stie ce face, nu mi a dat familia completa cu un tata ce sa i fie alaturi copilului meu dar mi a dat bunatatea parintilor care imi sunt alaturi.Am invatat ca trebuie sa vad jumatatea plina a paharului, unii oameni nu pot avea tot ce isi doresc sau asa cum isi doresc, dar daca ne uitam mai bine vedem ca ne putem multumi asa cum e atata timp cat suntem sanatosi si ne ducem un trai modest.Cel putin eu sunt multumita acum, nu 100%, se poate si mai bine dar...cum da Domnul. Nu uita: copilul e cel mai important in viata ta, scutura te de ce e rau in capul tau si gandeste te ca baiatul tau e un pui nevinovat ce trebuie indrumat in viata si invatat sa nu fie ca tatal lui. Dumnezeu fie cu tine!!!

 

 

 

Dana Mmx
acum 10 ani

Buna Iarina!Observ ca la sfaturi suntem bune toate.Si eu sunt mamica singura cu un pui langa mine. Chiar daca suntem ocupate, eu cred ca este cel mai indicat si ar fi si placut sa se formeze un grup de mamici singure care doresc sa petreaca timp liber alaturi de alte mamici singure (macar cele care locuiesc in acelasi oras). Eu declar ca mi-ar placea sa intalnesc alte mamici singure. Atata tehnologie rapeste timpul comunicarilor directe, care sunt mult mai eficiente daca ne dorim sa ne incurajam reciproc. Lista este deschisa si cred ca si copiilor nostrii nu le-ar strica cativa parteneri de joaca.Eu am incredere ca timpul o sa le rezolve pe toate.Si este adevarat ca, pentru un minut de tristete, pierdem un minut de bucurie.

marinescu laura
acum 10 ani
Buna Iarina, sunt o mamica singura la fel ca si tine, asa ca pot sa-ti inteleg foarte bine gandurile si sentimentele. Am trecut prin tot ceea ce se putea mai rau, am trait o drama, asa cum cred ca o traieste fiecare femeie pusa in situatia noastra, care mai ales este mama. Dar ghici ce....toate acele lucruri rele care mi s-au intamplat si care m-au facut sa cred in acel moment ca este sfarsitul lumii, m-au facut mai putenica, m-au ajutat sa ma redescoper, sa ma cunosc mai bine,sa-mi cunosc fetita mai bine, sa privesc viata altfel si sa descopar ca exista lucruri minunate pe acest pamant. In timpul in care incercam sa-mi vindec ranile, mi-am dat seama ca toate lucrurile din viata noastra se intampla cu un motiv, si desi, noua ni se pare ca este cel mai cumplit lucru, poate prin acea intamplare suntem ajutati sa evoluam din toate punctele de vedere. Faptul ca il ai pe Tudor in viata ta este un lucru extraordinar, este minunat... Pentru el sunt convinsa ca vei fi pe zi ce trece din ce in ce mai puternica, mai frumoasa, mai sigura pe tine si astfel vei incepe sa iubesti viata din ce in ce mai mult si sa o traiesti la maxim. Vreau sa te asigur ca nu esti singura si ca de cate ori vei simti nevoia sa vorbesti cu cineva eu voi fi alaturi de tine. Te pup
Roxana Anghel
acum 10 ani

Buna. Nu sunt o mama singura dar sunt ca si singura, intr-un lung proces de recuperare a increderii de sine cu ajutorul psihoterapiei. Relatiile sunt provocarile noastre de crestere, de schimbare, de adaptare la ceea ce ne aduce viata. Depresia este in general semnul ca nu esti impacata cu trecutul si ca prezentul te nemultumeste, avand niste vise neimplinite. Ne tragem puterea din trecut prin tot ceea ce am invatat in timpul vietii de pana acum dar aceasta putere poate fi slabita daca nu folosim ceea ce am invatat, iar asta putem face lasand trecutul in urma si actionand in prezent, rezolvand problemele cu care ne confruntam acum. Daca sotul tau a decis ca nu doreste sa fie un sprijin pt. tine si copilul vostru, poti incepe sa fii tu sprijinul pentru tine insuti, sa-ti oferi iubirea si atentia pe care el nu a vrut sau nu a putut sa o ofere, sa ai grija de tine mai intai asa cum poti tu mai bine, lasand la o parte exigentele sociale obisnuite. Daca siguranta si grija nu mai poate veni de la el, poate veni de la tine. Odata ce ai grija de tine, poti avea mai multa grija si de copilul tau. Evaluaza-ti "puterile" cu mare atentie si realism si porneste un plan de crestere personala, creaza-ti o viziune pozitiva in care te vezi fericita, prospera si bogata sufleteste si fa cei mai mici pasi posibili pt. a incepe si a a persevera pe calea asta. Mult succes! Nu-ti face griji pentru copil, pe masura ce tu te vei simti mai bine cu tine si el va fi din ce in ce mai increzator in relatia voastra. Are nevoie sa simta ca mama lui e bine si ca isi poate purta de grija. Daca nu chiar acum, in timp.

Anca Spânu
acum 10 ani

Buna Iarina. In primul rand, a fi mama singura nu inseamna ca esti o piedica pentru copilul tau. E normal sa te simti trista, lipsita de incredere, sa ai momente in care plangi. Impartaseste ceea ce simti si cu fiul tau, asa cum spui este prea istet. Spune-i daca iti este teama, daca esti trista, daca esti ingrijorata - vei descoperi cu uimire ca iti va adresa vorbe de incurajare. 

Daca sotul tau a decis sa renunte la relatie, inseamna ca nu te merita nici pe tine si nici pe fiul tau. Acum ai libertatea de a decide ce este mai bine pentru tine si fiul tau, de a ii dedica timpul si atentia ta, de a construi impreuna cu el un viitor mai bun. Nu lasa timpul sa treaca gandindu-te la trecut!

Depresia dupa nastere este frecventa mai ales in cazul femeilor care nu primesc suficient sprijin din partea familei. Daca simti ca vrei sa te descarci, sa pui intrebari sau sa ceri sfaturi, noi suntem alaturi de tine!

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies