Cum iti ajuti copilul sa reusesca?

Ank Ank
acum 9 ani

Copilul are nevoie de sprijin din partea parintilor pentru a reusi. Noi suntem alaturi de el inca din primele clipe, suntem critici si observatori, suntem audienta care aplauda si judecatorii care dau sentinta. 

Uneori suntem mai reci si autoritari, alterori debordam de bunatate, veselie si pupici nelimitati. Ce trebuie sa facem insa ca sa ii ajutam pe copiii nostri sa fie cat mai independenti. 

Ce vor face daca raman fara sprijin vreodata? Cum se vor descurca atunci cand vor creste? 

Hai sa vorbim despre ce simtiti voi ca trebuie facut pentru a ii ajuta sa reuseasca in viata?

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 3 raspunsuri din totalul de 3 raspunsuri

Cristina Vlad
acum 5 ani

Eu o sprijin pe Ema a mea in tot ce isi doreste! Consider ca asa o incurajez sa aiba personalitate si sa se descurce in viitor. Acum doua saptamani isi dorea sa incerce pictura pe apa. Asa ca am inscris-o la un atelier de pictura pe apa si mi-a venit acasa cu o floricica minunata, creatia ei. Era super incantata de atelier si de ce a invatat sa faca. Pentru vara am inscris-o iar la un program, de data asat o scoala creativa de vara sustinuta tot de Lumea Copilariei din Mogosoaia. Voiam sa o trimit la bunici, dar am avut o intamplare nefericita si acum nu mai putem face asta. Dar cred ca se va simti foarte bine in acest centru, mai ales ca au activitati de miscare si improvizatie, dans, gatit si multa interactiune cu alti copii de varsta ei. O sa vedem ce si cum si va mai tin la curent cu activitatile pe care le mai fac acolo. 

 

Aura Nicuta Dogaru
acum 9 ani

La inceperea anului scolar, primele impresii ale copiilor au o mare valoare. 

Copiii trebuie sa continue sa se joace, scoala nu in­seamna ca trebuie sa se maturizeze brusc.Pentru acest lucru, parintii au un rol important. Ei detin solutiile care ii pot face pe micutii scolari mai impliniti.

Parintilor le revine sarcina de a in­cu­raja placerea de a invata si do­rin­ta de a sti. Ei trebuie sa transmita pasiunea pentru scris sau pentru a citii. Scoala trebuie integrata in viata, si invers.

Craciun Roxana
acum 9 ani

E foarte important sa fim echilibrati, adica sa imbinam criticile cu laudele. Dupa mine, laudele in exces nu aduc rezultate bune pe termen lung. La fel stau lucrurile si cu criticarea la nesfarsit , la fiecare pas, pentru orice lucru banal.

De asemenea, trebuie sa incercam sa vedem care e capacitatea copilului nostru, sa ii vedem limitele. Sa il ajutam sa le depaseasca oferindu-i modele .

Cel mai important este , insa, sa il ajutam sa devina independent de cat mai mic. Copiii care se tin scai de fusta mamei pana la adanci batraneti nu vor avea sanse de a razbate in viata. 

Discutii aprinse

Modifică setările cookies