Forum despre prima baita

Iuliana Ionescu
acum 11 ani

Cum fost la voi prima baita pentru nou-nascuti? Este interesant de povestit mai ales pentru ca fiecare familie are alt mod de a se descurca cu aceasta mare mare provocare. 

Eu imi amintesc ca dupa ce am iesit din spital imi era si frica sa il tin pe bebe in brate sa nu-l ranesc, mai ales ca Andrei era mai micut decat alti copii. Cand am ajuns acasa si a venit momentul baitei, eu si sotul meu il priveam cu teama si nu stiam cum sa il apucam si cum sa il tinem sa nu alunece, sa nu il friga apa, daca ii intra sampon in ochi, daca plange... a fost distrativ. Pana la urma il tinea sotul meu cu ambele maini si eu il spalaceam. Ne-a fost frica sa il punem in cadita desi era speciala pentru el, dar am vrut sa fim siguri ca nu i se intampla nimic. Si apoi trebuie sa imi amintesc ce mi-au zis asistentele in spital cum sa il curat, si sa il dau cu ulei si sa ii curat urechile si ochii...

A fost foarte greu dar a trecut si apoi ne-am obisnuit. Am fost norocosi fiindca lui Andrei i-a placut apa si nu plans la baite decat foarte rar.

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 4 raspunsuri din totalul de 4 raspunsuri

Craciun Roxana
acum 11 ani

Prima baita i-am facut-o la 2 luni. Pana atunci bunica a fost cea care s-a ingrijit de acest aspect. Mie imi era teama mai ales cu ombilicul. Aveam emotii sa nu ii cauzez vreo durere atunci cand o tineam.

Candea Teo
acum 11 ani

prima baie i-a facut-o mama mea...cu emotii mi-a explicat cum sa o tin..cum sa procedez...apoi am facut impreuna cu sotul...

i-a placut baia...si acum se balaceste toata ziua...

ii place s-o las in baie singura, cateva minute...

are un covoras de cauciuc si nu aluneca

Cami Floroiu
acum 11 ani

Si la mine a fost show cu baia. pana ne-am hotarat noi cat de buna sa fie apa....cu termometrul in ea, cu testari se racise aproape, asa ca am mai pus apa calda, apoi era prea calda... Si la mine tot sotul o tinea ca eu nu eram in stare de nimic, mi-era teama si sa ma uit. A fost mai greu prima oara, apoi ne-am obisnuit. Pana am dat-o cu ulei de corp si am imbracat-o la loc a trecut o eternitate. Eram amandoi transpirati, speriati, daca ne vedea cineva cred ca lesina de ras. Cel mai mare chin a fost in primele saptamani sa ii tinem mereu capul sprijinit, mie mi-era mereu teama sa nu uit asta sau sa nu o tin aiurea sa se raneasca.. Of, si acum am emotii cand ma gandesc ca mi se parea imposibil. 

Asa este Elena, la inceput e mai greu ca apoi nu o mai scoteam din cada.. De multe ori adormea cand o spalam, nu era asa energica sa se joace cu apa. Mai degraba o apuca somnicu.

Elena Nalbaru
acum 11 ani

Eu imi aduc aminte ca in primele 3 saptamani plangea saracuta de fiecare data la baita, desi eram foarte atenti si delicati si eu si sotul meu. Sotul meu o tinea si eu o spalam :)

Acum are 7 lunite si ii place sa se balaceasca in cadita la nebunie :D

Inceputul e mai greu, dar apoi totul vine de la sine :)

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies