Relatii si familie

Despre relatia cu partenerul de viata, viata de familie si despre relatii interpersonale, povesti fericite sau deceptii. Invata din experienta altor mamici sau citeste articolele dedicate acestei sectiuni.

Sunt copil. Cum mă simt?

Sunt copil. Cum mă simt?

Am răsfoit de curând primul volum din seria “Recunoaște Emoția”, cartea “Sunt copil. Cum mă simt?”.

Am descoperit nu doar o carte frumos colorată şi atractivă pentru cei mici, dar şi un instrument potrivit pentru a-i ajuta să înţeleagă ceea ce simt şi să se exprime.

De multe ori copiii nu ştiu să descrie în cuvinte ceea ce simt, alteori au trăiri total diferite decât cele pe care le presupunem noi. Dezvoltarea lor emoţională trebuie să fie prioritară, iar noi ar fi bine să îi ajutăm încă de mici să recunoască ce simt, să descrie în cuvinte şi să înţeleagă cum pot face faţă acelor sentimente.


Fac sex neprotejat. Află ce caută acum.

Fac sex neprotejat. Află ce caută acum.

Sunt românii activi sexual? Da! Chiar foarte activi! Mai mult, deși nu există date concrete provenite din studii care au analizat comportamentul nostru, se stie că o bună parte dintre români preferă sexul neprotejat.

Cu o natalitate ce se află în scădere, în țara noastră se nasc în jur de 200.000 de copii în fiecare an. Cu alte cuvinte, în ultimii 5 ani, am strâns aproximativ 1.000.000 de copii cu vârste între 0-4 ani. Ce vor acești copii? Jucării. Nu una, ci cât mai multe jucării, de care, de altfel, se plictisesc foarte repede.


Scrisoarea unei mame pentru copilul ei

Scrisoarea unei mame pentru copilul ei

Dragul meu copil,

Inca nu existi, dar la un moment dat o sa fii in viata mea. Sper ca nu mai am mult de asteptat si ca momentul acela se va intampla cat mai curand posibil. Vreau sa stii ca ai fost dorit si ca aparitia ta in viata mea imi provoaca o bucurie imensa. Sunt convinsa ca si tatal tau gandeste la fel. Am visat la momentul asta mult timp si mi te-am imaginat in fel si chip si abia astept sa te vad pentru prima oara si sa te strang in brate.


4 obiective pe care le poti atinge anul acesta

4 obiective pe care le poti atinge anul acesta

Toţi ne propunem schimbǎri atunci când simţim cǎ ceea ce facem sau stilul nostru de viaţǎ nu ne mai reprezintǎ.

Fie cǎ e vorba de relaţia cu partenerul care nu creeazǎ tot mai multǎ dezamǎgire, de locul de muncǎ unde nu suntem apreciaţi aşa cum ne dorim sau de situaţia  financiarǎ care pare sǎ devinǎ din ce ȋn ce mai dificilǎ, uneori e timpul sǎ facem o schimbare bunǎ ȋn viaţa noastrǎ.

Nimeni nu spune ca e uşor dar noi suntem cei care decidem dacǎ meritǎ sǎ avem un stil de viaţǎ mai bun, un viitor mai liniştit sau mai multe satisfacţii pe plan personal.


Ce face o mamica fantastica?

Ce face o mamica fantastica?

Zilele trecute, citeam cartea mea preferată din acea săptămână, în cofetăria mea preferată pentru totdeauna, încălzindu-mă cu o ciocolată caldă de octombrie, când, deodată, o zăresc.

Imaginea perfectă. La două măsuțe de mine. Mirosea a dulce, a fericire, mirosea a vreau-și-eu-să-am-cinci-ani. Vrei să o vezi? Hai, imaginează-ți. Un băiețel de vreo cinci ani, cu gura până la urechi, tocmai ce se mânjise cu ciocolată și avea privirea aia de „mami, am facut ceva rău”. Mama îi răspunde cu o privire de „știi că nu e voie”, dar, uitee i-a scăpat un zâmbet jucăuș, băiețelul prinde momentul, se ridică pe vârfuri și o pupă luuuung pe obraz!


O relatie nepotrivita - ai trecut prin asta?

O relatie nepotrivita - ai trecut prin asta?

Ați simțit vreodată că a apărut un om în viața voastră exact atunci când aveați cea mai mare nevoie de el? Ei bine, norocul vostru. Eu vă voi spune cum e să pățești exact invers.

Omul nepotrivit nu este neapărat un partener, poate fi și un fals prieten sau un șef. Omul nepotrivit se va deghiza cu ușurință într-un om de care vei avea impresia că aveai nevoie. Vei crede cu sinceritate că ești norocoasă că l-ai întâlnit. Dar îți va face atâta rău, că poate nu îți va ajunge restul vieții să-l repari.


Cum sa locuiesti singura si sa supravietuiesti

Cum sa locuiesti singura si sa supravietuiesti

Sunt răsfățată. Pe bune. Până la o anumită vârstă am crezut cu sinceritate în existența a priori a curățeniei; nu credeam că ea se face, ci că pur și simplu există. Habar nu aveam că mâncarea nu apare din cer și nici că hainele nu provin din locul magic numit șifonier.

Maică-mea a avut un singur principiu: copiii trebuie să-și vadă de școală și atât, de treburile casei vor avea timp să se sature când vor crește.


Cele mai dragi atingeri

Cele mai dragi atingeri

Uneori ne este greu să credeam că pielea noastră nu este decât un imens organ de simț. Ne-am obișnuit atât de mult să ne considerăm pielea ca pe ceva cu importanță pur estetică, încât uităm rolul ei primordial: de a ne proteja corpul și de a ne transmite în permanență semnale cu privire la modul extern.

Având în vedere acestea, ar trebui să-i acordăm pielii noastre o mai mare importanță, fie că este vorba de un pulover de cașmir sau de o baie fierbinte cu spumă.


Cele mai dragi gusturi pe care mi le amintesc

Cele mai dragi gusturi pe care mi le amintesc

Recunosc, sunt o gurmandă. Nu exagerat, adică nu trăiesc pentru a mânca, dar îmi face plăcere să mănânc (poate din această cauză m-am și îngrășat puțin...mai mult). Să nu vă imaginați că sunt în permanență înconjurată de munți de chipsuri și de hamburgeri. Chiar mănânc foarte rar fast-food. Dar mereu am apreciat o mâncare făcută bine și oferită cu drag.

De aceea, aș dori să vă povestesc astfel câte ceva despre gusturile mele în materie de...gusturi.


De ce este atat de pretioasa fericirea?

De ce este atat de pretioasa fericirea?

Fericirea. Cum poate fi un lucru, atât de simplu și în același timp greu de definit, dorit de toată lumea. Pe lângă sănătate, cred că următoarea urare este aceea de a fi fericit.

Dar oare ce presupune această stare? E clar că pentru fiecare altceva, dar un lucru e cert. Semnifică mult mai mult decât un lucru scump, ușor de obținut atunci când ai bani. Bine, există unii pentru care a avea acel lucru poate rivala cu fericirea.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru