Relatii si familie

Despre relatia cu partenerul de viata, viata de familie si despre relatii interpersonale, povesti fericite sau deceptii. Invata din experienta altor mamici sau citeste articolele dedicate acestei sectiuni.

Cele mai dragi imagini ramase in amintire

Cele mai dragi imagini ramase in amintire

Hai sa vorbim despre cele mai dragi imagini rămase in amintirea noastră, despre cum ne amintim fiecare firicel de iarbă de lângă casa bunicii sau despre cum am văzut cu ochii noştri cum arată Scarlett O'Hara atunci când citeam cartea cu sufletul la gură.

Ne folosim atât de mult ochii în ziua de astăzi încât nici măcar nu le mai apreciem valoarea. Nu mai ştim decât să facem calcule la serviciu, să apreciem "din ochi" cam cât costă bucata de brânză sau să ne uităm la un film siropos, fără început şi fără sfârşit, dar care este relaxant pentru că nu ne cere un efort intelectual prea mare.


Cele mai dragi amintiri legate de sunete

Cele mai dragi amintiri legate de sunete

Care sunt cele mai dragi amintiri legate de sunete?

O să încep prin a vă spune o poveste auzită de la un bătrânel când eram in tren, în drum spre Predeal, în una din acele călătorii distractive din timpul facultăţii.


Cele mai dragi amintiri legate de mirosuri

Cele mai dragi amintiri legate de mirosuri

Fiecare dintre noi are momentele de gen „În căutarea timpului pierdut”. Consider că e normal ca anumite amintiri să fie generate de anumite situaţii de care ne lovim. Şi, de ce să nu recunoaştem, ne face plăcere să ne amintim de momentele în care ne bucuram.


Unde este de fapt acasa?

Unde este de fapt acasa?

Unde este pentru tine acasa? 

Bucureştiul m-a schimbat, m-a făcut să ajung întreagă. Nu e vorba că, vezi doamne, orăşelul meu era prea mic pentru mine. Eu, pur şi simplu, am nevoie să fiu prea mică pentru lumea imediat înconjurătoare mie.


O super bunica

O super bunica

Despre bunicul îmi amintesc foarte puţin. Din păcate, a murit când eu aveam doar doi ani, deci tot ce ştiu despre el, ştiu din poveşti. El a furat-o pe bunică-mea care era promisă altuia, dar ea nu voia să-l ia pe acela de bărbat că voia să scape de muncile câmpului. Aşa că bunicul a furat-o şi a dus-o la oraş, unde au mâncat murături cu pâine câţiva ani buni, până şi-au făcut casă din chirpici.


Masa festiva - un prilej sa te simti bine alaturi de cei dragi

Masa festiva - un prilej sa te simti bine alaturi de cei dragi

Când ne gândim la o masă festivă primul lucru care ne vine în minte este o sărbătoare. Fie că este una legală, comună , religioasă sau ziua cuiva. Zi de nume sau ziua de naștere. Ne raportăm diferit la ele pentru că sunt ocazii diferite.

Paștele și Crăciunul se vor petrece întotdeauna în familie, pe când, atunci când vine vorba despre ziua ta, e musai să-ți inviți și prietenii.


Cea mai buna prietena

Cea mai buna prietena

Fetele, în general au foarte multe de povestit. Lucruri mărunte, povești despre dragoste sau certuri, toate se regăsesc pe listă. Toate avem nevoie de un ipotetic umăr pe care să ne revărsăm amarul unei despărțiri, al unei nedreptăți sau pur și simplu al unei neîmpliniri.

Ei bine, cui o să ne adresăm noi în aceste momente? Celei mai bune prietene ați putea spune.


Relatia ta cu copiii dupa divort

Relatia ta cu copiii dupa divort

Inca de la inceput trebuie sa stii despre divort ca nu este o pierdere, nu este un moment deprimant, nu trebuie sa fie o dezamagire. In viata ta, divortul trebuie sa fie o schimbare in bine, o noua oportunitate de a te indragosti si de a gasi sufletul pereche. 

Daca ai o atitudine optimista si transmiti aceeasi energie si copiilor tai, relatia ta cu ei dupa divort va fi una construita pe sinceritate si daruire.


5 semne ca o mostenesti pe mama ta

5 semne ca o mostenesti pe mama ta

Oricat de mult ne iubim mamele, mai ales atunci cand nu avem copii, ne dorim sa nu mostenim anumite trasaturi sau obiceiuri specifice familiei.

Cand insa avem propriul nostru copil, descoperim ca anumite comportamente le-am mostenit si le punem in practica aproape inconstient, din reflex.


Secretele unui cuplu fericit

Secretele unui cuplu fericit

Viata de cuplu este complicata atunci cand trebuie sa te imparti intre familie, copii, job si prietene. Sunt insa cupluri care par sa stie formula perfecta pentru fericirea in doi. La inceputul unei relatii, partenerii isi acorda atentie, isi fac surprize, sunt mereu atenti unul cu celalalt si se implica emotional si sexual. Pe masura ce relatia avanseaza, intervine treptat obisnuinta, partenerii devin mai comozi si micile atentii dispar. Se pare insa ca secretul unui cuplu mereu fericit consta in micile detalii!


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru