Hernia de disc trebuie neaparat operata?

Roxana Andreies
acum 7 ani

Buna ziua,

Sotul meu si-a facut un RMN saptamana trecuta si i-a fost descoperita o hernie de disc, desi nu avusese niciun astfel de simptom. Doctorul la care a mers a zis ca trebuie operat, dar eu am auzit ca ar mai exista si un alt tip de tratament, fara operatie -  parca terapia durerii sau ceva asemanator. Are cineva mai multe detalii despre aceasta practica sau ma poate indruma catre un specialist din Bucuresti?

Multumesc!

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 1 raspunsuri din totalul de 1 raspunsuri

Andreea Ion
acum 7 ani

Buna ziua, Roxana,

Chiar zilele trecute citeam pe internet despre terapia durerii si am dat peste un articol foarte util cred si pentru tine, unde dr. Ovidiu Palea, Medic primar anestezie si terapie intensiva, Terapia Durerii, din cadrul Centrului Medical ProVita, spune asa: „Frecvent este luata in discutie operatia, desi nu este necesara! Avem aceste hernii de ani si ani de zile, in general fara simptome, iar in momentul in care apar crizele, de cele mai multe ori trec prin repaus SCURT 2-3 zile maxim si tratament cu antiinflamatoare. De fapt riscul ca o hernie sa se rupa si sa ne paralizeze este extrem de mic. In plus, daca se rupe un fragment de disc (indiferent de marimea sa!) nu trebuie scos, pentru ca organismul, prin sistemul imun, il  fibrozeaza la dimensiuni infime”.

Cred ca ai raspunsul la intrebarea ta, se poate si fara operatie. Cel mai bine, faceti-va o programare la dl doctor (am vazut ca este cel mai bun specialist din tara in terapia durerii) si asa va poate sfatui cel mai bine.

 

Sper sa iti fie de ajutor informatiile si sa puteti rezolva problema fara interventie chirugicala. Multa sanatate!

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies