Fertilizarea in vitro

Sfatul Mamicilor
acum 11 ani

Fertilizarea in vitro este o solutie atunci cand barbatul sau femeia sunt sterili. 

In cazul acestei metode, asa cum cred ca deja stiti, fecundarea ovulului se face in laborator si acesta este transferat apoi in uterul mamei.

FIV are o importanta majora pentru partenerii care doresc sa devina parinti si nu reusesc pe cale naturala si nici prin alte tratamente de crestere a fertilitatii.

Hai sa vorbim despre tratamente, cand trebuie sa apelam la aceasta metoda si ce rezultate ati avut voi (in cazul in care ati apelat la fertilizarea in vitro).

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 11 la 13 raspunsuri din totalul de 13 raspunsuri

Nicoleta nicoleta
acum 7 ani

Salutari!La tratamentul FIV cu ovocite donate am ajuns dupa multi ani de infertilitate, încercari si rugaciuni si o multime de medicamente folosite. Fiind o femeie cu studii superioare mi-am dorit sa reusesc în viata de toate. Adica tot la timpul lui. Am facut masterat, m-am angajat la serviciu foarte bun si bine platit. Anume la servici am facut cunostinta cu sotul meu. Dupa 3 ani de relatii ne-am casatorit, dar ambii am hotarat ca nu e timpul sa facem copii. Mai întai putina cariera, iar apoi sa ne dedicam ca parinti copilului. Dupa 2 ani de casnicie am ramas însarcinata, dar la 5 saptamani am pierdut sarcina. Am mers la ginecolog, desigur analize ect. Nu m-au prevenit ca la varsta de 32-33 ani poate fi ceva grav, apoi timp de vreo 2 ani am primit pastile anticonceptionale. La 35-36 ani ne-am hotarat sa avem un baby, dar...dupa multe încercari de fertilizare in vitro cu ovocite proprii, am fost nevoiti sa mergem la Kiev Biotexcom sa incercam fiv cu ovocite donate. Din prima am ramas insarcinata si avem gemeni, suntem parinti. 

Ne pare rau ca de aceasta clinica am auzit întamplator de la niste cunoscuti. De fapt, medicul ginecolog mi-a recomandat clinicile din Cehia nici vorba de Kiev. Vreau sa spun ca nu învinovatesc pe nimeni..asa sa întamplat, sunt cazuri cand la femei de 43-45 ani  hormonul anti mullerian este inalt, dar nu si in cazu meu ((( Da, am crezut ca nu am sa reusesc sa primesc copilul (fiind biologic nu al mei), dar timp de 9 luni în burtica am înteles ca sunt ai mei, ai nostri. Suntem foarte fericiti. Odorasii nostri sunt sanatosi, multumim medicilor pentru ajutor. Sa traiti

Alexandra Mihaiesc
acum 9 ani

Buna la toata lumea.

Eu si sotul meu incercam de 3 ani sa facem un copilas. Tratamente? Am incercat si naturist si acupunctura si homeopat si alopat. Insa chiar nu au avut absolut nici un efect. Dupa fiecare tratament naturist de genul asta, faceam teste de sarcina si nu iesea nimic...simteam ca innebunesc!  Am vazut la TV un reportaj despre clinica Gynera , despre cate cazuri de succes au avut si imediat a doua zi am sunat sa-mi fac programare!  Eram disperata si simteam ca trebuie sa fac ceva!  Medicul care s-a ocupat de mine la Gynera  a fost dna doctor Dracea (Hehe, vad ca si Ilinca tot la Gynera a fost). Analizele ginecologice si ecografiile le-am facut  tot la Gynera, cu dna dr. Ionela Anghelescu, o draguta si un medic  foarte  inimos. Cu dna doctor Dracea am facut stimulare ovariana, deoarece asta era problema mea - nu obtineam ovulatie in fiecare luna. Stimularea a decurs OK de la luna la luna, folicul bun, endometrul  s-a ingrosat si dna doctor ma incuraja cu fiecare sedinta, mi-a dat sfaturi si mi-a ascultat problemele! Un om deosebit!  Dupa 4 luni de tratament totul mergea bine si am decis sa incercam din nou sa facem bebe! Nu pot sa va spun ce sentiment am avut cand am vazut ca testele de sarcina au iesit pozitiv! Toate!  Sunt in luna 8 si ne pregatim sa vina o fetita in familia noastra, abia astept! Fara ajutorul dnei doctor Dracea si al intregii echipe Gynera nici nu vreau sa ma gandesc  unde eram acum...

Andreea Bogdan
acum 9 ani

1.       Multe ne confruntam cu probleme de infertilitate,insa foarte putine vorbesc despre asta.... Si lucrurile nu ar trebui sa fie asa! Am fost nevoita sa apelez la fertilizarea in vitro si desi nu stiam foarte multe despre FIV, eu si sotul am decis sa incercam pentru ca ne doream foarte mult un copil. Dupa ce ne-am informat amanuntit, am ajuns la clinica Gynera, la dna doctor Dorina Codreanu, medic ginecolog, iar dansa ne-a ajutat pe masura nevoilor. Ne-a explicat tot ce trebuie sa facem, ne-a dat sfaturi si chiar ne-a sustinut, atat pe mine cat si pe sotul meu. Am fost si la dna doctor psiholog tot in cadrul clinicii Gynera, dna Genoveva Teleki. Daca aveti astfel de probleme, nu va sfiiti sa apelati la ajutorul unui medic psiholog, ajuta enorm!  Dupa 1 an de tratamente pe care mi le-au prescris medicii specialisti de  aici, am reusit sa raman insarcinata. Am plans de fericire cand am aflat, fiindca in ciuda incurajarilor medicilor, eu imi cam pierdusem sperantele. Asa ca daca vreti cu adevarat, credeti in sansa voastra! 


Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies