Hai si tu in grup!

Inscrie-te in comunitate si vino alaturi de mamicile din grupul Nastere!

Conecteaza-te

Dupa nastere - perioada postnatala

Dupa nastere, o mamica trece printr-o perioada dificila - organismul revine la normal, se produc noi schimbari hormonale, fizice si mentale. Aici afli cum sa depasesti aceste clipe, ce este mai bine pentru corpul tau, cum poti sa revii la greutatea normala, sa te feresti de infectii si sa depasesti perioada postnatala. Ai grija de tine in perioada post-partum si informeaza-te aici!

6 intrebari si raspunsurile lor in perioada postnatala

6 intrebari si raspunsurile lor in perioada postnatala

Venirea pe lume a unui copil reprezinta un miracol pentru intreaga familie. Inca din timpul sarcinii mamica trece prin tot felul de modificari fiziologice. Corpul sau se modifica de la o luna la alta. Bucuria creste pe masura ce burtica se mareste. Se apropie ultima luna de sarcina. Luna a noua, intalnirea cu bebelusul. Bebelusul este asteptat din clipa in clipa. Cand isi face aparitia, toata familia radiaza de bucurie. Greul prin care a trecut mamica la nastere, durerile cumplite ale contractiilor sunt date uitarii odata ce bebelusul este tinut la piept.

Primul zambet, prima atingere pe pielea sa fina, prima strangere de mana cu degetelele sale mici sterg cu buretele clipele de durere ale mamei. Este momentul dupa nastere in care mama incepe sa se simta bine. Nu mai conteaza ca travaliul a durat mult, ca mama s-a chinuit sau ca au existat probleme.


Cum scăpăm de vergeturi?

Cum scăpăm de vergeturi?

Vergeturile sunt o problemă frecvent apărută în timpul sarcinii. Ele sunt cauzate de întinderea pielii ca efect al creşterii rapide în greutate. Stratul de piele specific vergeturilor este mai decolorat şi are o suprafaţă neregulată; de aceea aspectul lor este neplăcut mai ales atunci când sunt numeroase. In momentul formării lor, vergeturile sunt roşiatice dar pe măsură ce timpul trece, devin albicioase.


Dieta dupa nastere

Dieta dupa nastere

Dieta după naştere este un subiect sensibil mai ales pentru mămicile care îşi doresc să revină la vechea siluetă dar şi alăptează bebeluşul. Greutatea acumulată în timpul sarcinii va fi însă pierdută treptat, mai ales dacă alăptăm, aşa că putem să îi mulţumim mamei natură că are grijă şi de acest aspect.

Alimentaţia în timpul alăptării este destul de restrictivă fiindcă multe alimente consumate de mama au efect asupra bebeluşului (de ex provoacă diaree, agitaţie, refuzul laptelui, intoleranţă sau alergii). Alăptarea în sine presupune un consum mare de calorii şi deci poţi reveni la silueta dorită după naştere fără foarte mult efort.


Menstruatia dupa nastere

Menstruatia dupa nastere

Menstruaţia după naştere este un subiect care preocupă multe mămici, mai ales atunci când aceasta întărzie să apară chiar şi la câteva luni după naşterea bebeluşului.

In mod normal, la scurt timp după naştere, organismul tău produce hormoni care stimulează reglarea ciclului menstrual. Totuşi, fiecare corp este diferit şi se poate întâmpla ca prima menstruaţie să apară la mai mult de 3 luni după naştere (mai ales în cazul femeilor care alăptează).


Ai grija de corpul tau dupa nastere

Ai grija de corpul tau dupa nastere

Imediat dupa nastere trebuie sa ai grija de corpul tau si sa analizezi cu atentie modul in care te simti. Indiferent de modalitatea in care ai nascut, fie ca ai avut un travaliu mai lung sau mai scurt, perioada imediat urmatoare nasterii este solicitanta nu doar pentru bebelus, ci mai ales pentru tine, mamica.


Vitamine si minerale necesare in perioada alaptarii

Vitamine si minerale necesare in perioada alaptarii

In perioada alaptarii, organismul tau are nevoie de vitamine si minerale pe care le poti obtine fie prin alimentatie, fie prin suplimente. Bebelusul are nevoie de elemente nutritive dupa nastere si le obtine din lapte, de aceea corpul tau va suplini aceasta cerinta. Pentru a ramane in forma si cu o sanatate buna, include in alimentatia ta zilnica vitaminele si mineralele prezentate in acest articol.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru