Afectiuni, Boli - simptome si tratament

Afectiuni si tratamente ale mamicilor, boli frecvente si simptome specifice lor sau cazuri speciale si remediile potrivite pentru fiecare caz. Iti impartasim tratamente aplicate cu succes de alte mamici, detalii despre boli si cum pot fi invinse, metode de identificare cancer sau diabet. Adaugam mereu informatii despre organismul tau si riscurile de imbolnavire dar si tratamente de succes!

Remedii pentru indigestie dupa masa de revelion

Remedii pentru indigestie dupa masa de revelion

Masa de revelion este bogatǎ ȋn preparate tradiţionale care sunt nu doar gustoase dar şi bogate ȋn grǎsimi. Combinaţia de carne, murǎturi, preparate din ouǎ, cozonac şi alte dulciuri duc deseori la indigestie, arsuri gastrice sau balonare.

Chiar daca ne simţim bine ȋn seara de revelion este posibil sǎ avem o stare de disconfort accentuatǎ ȋn ziua urmǎtoare.

Indigestia este cea mai periculoasǎ consecinţǎ atunci când combinǎm mai multe feluri de mâncare.


Cancerul de san - semne si tratament

Cancerul de san - semne si tratament

Cancerul de sân este una din temerile femeilor dar este deopotrivă un tip de cancer care poate fi identificat din timp şi tratat.

Deşi sunt multe campanii de informare a mămicilor cu privire la cancerul mamar, sunt binevenite informaţii noi care te pot lămuri legat de simptome, factorii de risc şi tratamentele potrivite.

Faţă de alte tipuri de cancer care pot fi detectate în urma unui control amănunţit, cancerul de sân poate fi detectat de orice femeie la o simplă palpare a sânilor.


Despre kinetoterapie si beneficiile ei

Despre kinetoterapie si beneficiile ei

Kinetoterapia este o solutie pe care o recomandam in foarte multe situatii. Aceasta se recomanda pentru tratarea diverselor afectiuni si chiar pentru masajul bebelusilor sau gravidutelor. 

Nicoleta Spanu, kinetoterapeut si nutritionist, ne vorbeste mai multe despre terapia prin masaj, beneficiile ei si situatiile in care putem alege aceasta metoda de tratament. 


Sinuciderea – raspunsul problemelor noastre?

Sinuciderea – raspunsul problemelor noastre?

Sinuciderea a fost și rămâne un subiect tabu.

Totuși, deși nimeni nu poate spune cu exactitate ce e în mintea celui care comite un suicid, nu consider că actul este unul potrivit. Cu toții avem impresia că problemele noastre sunt cele mai grave din Univers.


Cum protejezi copilul de muscatura de capuse

Cum protejezi copilul de muscatura de capuse

Capusele sunt periculoase pentru copii dar si pentru oameni mari fiindca muscatura lor poate produce o afectiune serioasa numita boala Lyme (sau borelioza)

Anumite conditii de mediu incurajeaza inmultirea capuselor, mai ales in zona de padure, parcuri sau chiar zone inverzite din curti sau gradini.


Partea buna a starilor de tristete

Partea buna a starilor de tristete

Toti ne dorim sa fim fericiti, sa avem mereu o stare de buna dispozitie si entuziasm. Ce facem insa atunci cand suntem triste? Viata se pare ca se contureaza pentru fiecare din noi in jurul ideii de cautare a fericirii. Fie ca ne ocupam tot timpul sa o cautam sau sa o pastram, daca am gasit-o, toate cartile si sfaturile ne ajuta sa descoperim acea formula pentru gasirea fericirii.


Tulburarea maniaco-depresiva

Tulburarea maniaco-depresiva

Tulburarea maniaco-depresiva este o boala psihica si modul in care se manifesta poate afecta nu doar viata ta ci si viata de familie. Diagnosticarea acestei boli este extrem de importanta fiindca medicamentatia potrivita amelioreaza simptomele neplacute. 

Tulburarea maniaco-depresiva (tulburarea bipolara) se manifesta prin schimbari bruste de stare: de la afectivitate si energie exagerata, la stari de nervozitate si depresie profunda.


10 adevaruri despre vise si cosmaruri

10 adevaruri despre vise si cosmaruri

Afla 10 adevaruri despre vise si cosmaruri pe care probabil nu le stii. Toti visam chiar daca nu ne amintim intotdeauna visul pe care l-am avut. Evenimentele din timpul zilei, experientele prin care trecem, sentimentele noastre, toate contribuie la aparitia viselor sau cosmarurilor.


Protejeaza-te impotriva racelii

Protejeaza-te impotriva racelii

Raceala este o afectiune raspandita care ne poate afecta daca nu ne protejam suficient impotriva virusilor si nu acordam atentie imunitatii. Desi multe mamici asociaza raceala cu frigul specific iernii, defapt aceasta afectiune este provocata de virusii care circula in aer. Imunitatea slabita, polipii nazali si sensibilitatea la anumite bacterii sunt cauze care faciliteaza aparitia racelii.


Toxoplasmoza - riscuri in sarcina

Toxoplasmoza - riscuri in sarcina

Toxoplasmoza este o infectie produsa in cazul pasarilor si mamiferelor si este produsa de parazitul toxoplasma gondii.

Toxoplasmoza nu este periculoasa pentru majoritatea persoanelor si se vindeca de la sine in multe cazuri. In cazul in care aceasta infectie este transmisa de la mama la fat in timpul sarcinii poate fi foarte periculoasa.

Testele de toxoplasmoza inainte de a ramane insarcinata sunt foarte importante. Fatul poate avea leziuni cerebrale si orbire daca mama este infectata.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru