Semnificatia numelui Teodora

Semnificatia numelui Teodora este „darul primit de la Dumnezeu” sau „darul primite de la zei”.

Ce semnifica numele Teodora?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Teodora,  vom vedea ca acesta este

Originea numelui Teodora

Originea numelui Teodora  este grecescul Theodoros, care se compune din cuvantul “theos” care inseamna Zeu si substantivul “doron” care se traduce prin “dar”. Acest nume a apartinut unor sfinti, cum ar fi Theodore din Amasea, un soldat din secolul 4, Theodore din Tarsus si Theodore the Studite, un calugar din secolul bizantin. Acesta era un nume comun in Grecia antica, iar faptul ca el a fost utilizat si de crestini, a dus la cresterea popularitatii sale.

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Teodora

Persoanele care poarta numele Teodora  sunt atente la cei din jur, au tendinta de a domina si au placerea de conduce alti oameni inspre atingerea unor obiective comune. Sunt curioase si au initiativa de a ajuta, chiar daca uneori par sa se amestece prea mult in situatiile altora. Sunt responsabile, iau decizii dupa ce analizeaza foarte bine ceea ce vor, sunt implicate in actiunile lor si isi asuma responsabilitatea pentru greseli.

Semnificatia numelui Teodora in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Teodora are cifra 6, ceea ce insemna ca o persoana cu acest nume este generoasa, cu bune intentii si condusa de idealism. Teodora are tendinta de a ii ajuta pe cei din jur, de aceea poate sa para uneori prea mult preocupata de problemele altora, dar are intotdeauna cele mai bune intentii.

O fata cu numele Teodora este mereu procupata de modul in care se simt parintii ei, incearca sa ii ajute daca apar probleme in familie si mereu se gandeste cum sa faca lucrurile mai bine. Ii place sa detina controlul si sa ia initiativa, are o fire creativa si este procupata de domeniile care presupun activitati creative, interesante. Ca adult, Teodora se va implica in activitati umanitare si ii va face placere sa ajute oamenii care au nevoie de sprijin.

Teodora in calendarul crestin-ortodox

Zile cand este sarbatorita Teodora:  11 ianuarie, pomenirea Sfântului Stefan cel din Plachidiane si a Sfântului Teodor; 12 ianuarie, pomenirea Sfântului Mucenic Teodor al Evhaitelor; 30 ianuarie, pomenirea Sfântului Teodor.

Alte nume de fete inrudite cu Teodora sunt:

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Teodora sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies