Semnificatia numelui Teodor

Semnificatia numelui Teodor este "darul lui Dumnezeu".

Scriere originala: Теодор (sarba, bulgara) Pronuntie: te-AW-dawr (poloneza)   Forma romana pentru THEODORE, derivat de la grecescul Θεοδωρος (Theodoros), care inseamna "darul zeului" de la θεος (theos) "zeu" si δωρον (doron) "dar". A fost numele mai multor Sfinti si a 2 Papi.

Ce semnifica numele Teodor?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Teodor,  vom vedea ca acesta este preluat din forma romana - Theodore - si semnifica cel mai probabil "darul de la Dumnezeu".

Originea numelui Teodor

Originea numelui Teodor  este grecescul Theodoros, care se compune din cuvantul “theos” care inseamna Zeu si substantivul “doron” care se traduce prin “dar”. Acest nume a apartinut unor sfinti, cum ar fi Theodore din Amasea, un soldat din secolul 4, Theodore din Tarsus si Theodore the Studite, un calugar din secolul bizantin. Acesta era un nume comun in Grecia antica, iar faptul ca el a fost utilizat si de crestini, a dus la cresterea popularitatii sale.

Trasaturi de caracter pentru baietii cu numele Teodor

Baietii care poarta numele Teodor  sunt atenti la cei din jur, dominatori si au placerea de conduce alti oameni inspre atingerea obiectivelor. Sunt curiosi si au initiativa de a ajuta, chiar daca uneori par sa se amestece prea mult in situatiile altora. Sunt responsabili, iau decizii dupa o analiza atenta, sunt implicati in actiunile de binefacere si isi asuma responsabilitatea cand gresesc.

Semnificatia numelui Teodor in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Teodor are cifra 5, ceea ce insemna ca o persoana impunatoare, plina de viata, cu bune intentii. Teodor are tendinta de a ii ajuta pe cei din jur, de a domina uneori si de a se impune cu prea multa pasiune. 

Un baiat cu numele Teodor are ca trasaturi: echilibrul, disciplina, perspicacitatea. Este un barbat practic, care se cunoaste foarte bine pe sine.

Teodor in calendarul crestin-ortodox

Zile cand este sarbatorit Teodor:  11 ianuarie, pomenirea Sfântului Stefan cel din Plachidiane si a Sfântului Teodor; 12 ianuarie, pomenirea Sfântului Mucenic Teodor al Evhaitelor; 30 ianuarie, pomenirea Sfântului Teodor.

Alte nume de baieti inrudite cu Teodor sunt:

Vei avea gemeni? Nume de fete inrudite cu Teodor sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de baieti dupa origine

Modifică setările cookies