Semnificatia numelui Mihaela

Semnificatia numelui Mihaela are legatura cu forma evreica a numelui Michael care inseamna „cine este asemeni lui Dumnezeu?”. Michael este unul din arhanghelii mentionati in Biblie, protector al Israelului, cel care a condus armatele de ingeri impotriva demonilor, de aceea este considerat si protector al soldatilor crestini. 

Ce semnifica numele Mihaela?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Mihaela, vom vedea ca acesta provine din ebraica si inseamna ocrotitor, aparator. Mihaela este forma feminina a numelui Mihai. 

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Mihaela

Mihaela este o fata delicata, cu o fire rezervata si mai degraba introvertita. Are o personalitate frumoasa, dar care se lasa mai greu descoperita pentru ca prefera sa fie mai retrasa. Uneori da impresia ca este o persoana rece, insensibila, dar in realitatea emotivitatea ei este puternica. Gaseste greu echilibrul intre stabilitate si nevoia de a se avanta in necunoscut. Are o sensibilitate aparte si trece repede de la stari de optimism la perioade mai pesimiste.

Mihaela are nevoie de socializare, de afirmare tocmai pentru ca are teama de a se manifesta in public. Este originala, ii place sa creeze si sa fie admirata si apreciata. Poate manifesta uneori agresivitate si posesivitate, dar daca primeste din parte celor apropiati asigurari ca este iubita si ascultata, atunci aceasta posesivitate se transforma in apreciere si atasament sanatos.

Mihaela va fi atrasa de profesii liberale, deci va alege sa lucreze in domenii unde nu are un sef sau o echipa de care sa depinda, ci va alege sa isi construiasca propria strategie.

Semnificatia numelui Mihaela in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Mihaela are cifra 4, ceea ce descrie o persoana harnica, hotarata, cu o personalitate frumoasa. Femeile cu acest nume sunt oneste, de incredere, inteligente si mereu pregatite sa ii ajute si sa ii protejeze pe cei din jur. Mihaela este o femeie atenta la detalii, perfectionista, dar care iarta atunci cand cei dragi gresesc, chiar daca da impresia de severitate. Are o personalitate seducatoare, este curioasa si practica, are incredere in sine, iar daca demonstrezi ca te ridici la nivelul asteptarilor ei, va adopta pozitia de protector, de ocrotitor.

Originea numelui Mihaela

Originea numelui Mihaela este comuna cu alte nume asemanatoare, care au derivat din el: Mikaela, Misa, Michelle, Micaela, Miha.

Mihaela in calendarul crestin-ortodox

Sarbatoare: 8 noiembrie, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Ca sarbatoare a ingerilor, ziua de 8 noiembrie a inceput a se serba in Biserica de prin veacul al cincilea si ea s-a raspandit repede in tot Rasaritul crestin. Ingerii, conform bisericii, sunt duhuri slujitoare lui Dumnezeu, dar sunt si prieteni si ocrotitori ai oamenilor. In folclorul religios romanesc, dintre cei doi arhangheli, cel mai venerat este Mihail. Se spune ca el poarta cheile raiului, este un luptator impotriva demonilor si vegheaza la capul bolnavilor.

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Mihaela sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies