Semnificatia numelui Mihai

Semnificatia numelui Mihai deriva de la מִיכָאֵל (Mikha'el) care inseamna "cine este ca Dumnezeu?" in ebraica. 

Ce semnifica numele Mihai?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Mihai, vom vedea ca acesta provine din ebraica si este traducerea pentru "cine este precum Dumnezeu?". Este numele unuia dintre cei 7 arhangheli din traditia ebraica si singurul identificat ca arhanghel in Biblie. In Noul Testament, el este descris ca fiind conducatorul armatelor Raiului. Este patronul Sfant al soldatilor. Mihai Viteazu este unul din marii oameni ai Romaniei care au purtat acest nume. 

Originea numelui Mihai

Originea numelui Mihai este ebraica, iar intrebarea "cine este ca Dumnezeu?" este retorica, fiindca nimeni nu poate fi precum Dumnezeu. Totusi, Arhanghelul Mihail a avut un rol important si este mentionat in Bibilie ca protector al Israelului. 

Trasaturi de caracter pentru baietii cu numele Mihai

Mihai este o persoana aparte, cu o fire puternica, aventuroasa, caruia ii plac provocarile dar care ramane in multe momente rezervat si nelinistit.  Are idealuri inalte si isi doreste sa lupte pentru a atinge un scop maret, care sa fie util societatii. Este un baiat pe care altii il pot considera misterios, dar acest lucru are mai degraba legatura cu neincrederea lui in ceilalti, de aceea alege sa aiba putini prieteni, dar loiali. 

Mihai este o persoana adaptabila, curioasa, inteligenta, care sesizeaza oportunitatile care ii ies in cale si nu rateaza ocazia de a invata mereu ceva nou. Un copil cu numele Mihai este mai degraba rebel, ambitios, sociabil si carismatic. Este curios si interesat de lucruri neobisnuite, de tehnologie sau spiritualitate. Parintii trebuie sa il incurajeze, sa il invete sa imparta cu ceilalti si sa fie mai tolerant. 

Persoanele cu numele Mihai sunt generoase, pun pasiune in ceea ce fac si isi ating cu perseverenta obiectivele. Se vor orienta spre domenii precum informatica, medicina, inginerie, publicitatea, turism. 

Semnificatia numelui Mihai in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Mihai are cifra 4, ceea ce descrie o persoana harnica, hotarata, cu o personalitate frumoasa. Baietii cu acest nume sunt inteligenti, onesti, mereu pregatiti sa ii ajute pe cei din jur, iertatori si generosi. Sunt carismatici si sociabili, uneori au cerinte prea ridicate de la ceilalti, parand severi sau orgoliosi. Mihai va avea grija de familia sa, fiind un adevarat protector pentru cei dragi. 

Mihaela in calendarul crestin-ortodox

Sarbatoare: 8 noiembrie, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Ca sarbatoare a ingerilor, ziua de 8 noiembrie a inceput a se serba in Biserica de prin veacul al cincilea si ea s-a raspandit repede in tot Rasaritul crestin. Ingerii, conform bisericii, sunt duhuri slujitoare lui Dumnezeu, dar sunt si prieteni si ocrotitori ai oamenilor. In folclorul religios romanesc, dintre cei doi arhangheli, cel mai venerat este Mihail. Se spune ca el poarta cheile raiului, este un luptator impotriva demonilor si vegheaza la capul bolnavilor.

Alte nume de baieti inrudite cu Mihai sunt:

Vei avea gemeni? Nume de fete inrudite cu Mihai sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de baieti dupa origine

Modifică setările cookies