Semnificatia numelui Maria

Semnificatia numelui Maria este „cea iubita” sau „cea indragita” sau „puterea iubirii”.

Ce semnifica numele Maria?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Maria, vom vedea ca acest nume a fost mentionat ca apatinand surorii lui Moise, in vechiul testament. De asemenea, cel mai important personaj istoric care a purtat acest nume este Maica Domnului, intruchiparea bunatatii, recunostintei, iubirii si smereniei. Datorita Fecioarei Maria, numele acesta a devenit foarte popular, desi in anumite culturi este considerat sfant si ca ar fi nepotrivit sa fie purtat de oameni.

Numele a fost preluat de nenumarate regine si printese care care l-au transmis mai departe in familie.

Originea numelui Maria

Originea numelui Maria  este discutabila, fiindca au existat mai multe surse de unde ar fi putut proveni acest nume. Cel mai cunoscut este grecescul Μαρια, un nume care a fost preluat in cultura crestina si care a fost transmis mai departe dupa ce Fecioara Maria l-a purtat. Numele este inca popular in tara noastra si foarte multe fete il poarta fie ca prenume principal, fie ca al doilea prenume.

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Maria

Persoanele care poarta numele Maria sunt persoane care emana bunatate, au tendinta de a-i ocroti pe cei din jur si sunt spirituale. Maria are o personalitate aparte, este afectuoasa dar rezervata, isi exprima cu greu sentimentele dar considera ca cea mai importanta este comunicarea. Este o persoana cerebrala, energica si sociabila, uneori condusa de impulsivitate, dar cu cele mai bune intentii.

Un copil cu numele Maria este simpatic, afectuos si impulsiv. Are nevoie de un mediu familial plin de armonie, intelegere si incurajari. Daca are parte de parinti prea rigizi sau de o relatie tensionata intre parteneri, atunci Maria risca sa devina tot mai introvertita si sa isi piarda sensiblitatea si generozitatea.

Mariei ii place sa fie inconjurata de prieteni, prefera o viata sociala activa, are mereu deschiderea de a-i asculta pe ceilalti si se implica in rezolvarea problemelor cu toata energia, daca este solicitata. Ii place sa calatoreasca si este pasionata de psihologie si de cunoasterea omului.

Femeile cu numele Maria considera familia cea mai importanta, de aceea vor depune toate eforturile pentru a avea un partener si copiii fericiti.

Domeniile potrivite sunt vanzarile, turismul, psihologia, marketingul, publicitatea, dar vor gasi interesante si stiintele exacte sau domeniul tehnic.

Semnificatia numelui Maria in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Maria are cifra 6, ceea ce insemna ca o persoana cu acest nume este generoasa, cu bune intentii, empatica si condusa de idealism. Maria are tendinta de a ii ajuta pe cei din jur, de aceea poate sa para uneori prea mult preocupata de problemele altora, dar are intotdeauna intentia de a ajuta si proteja.

O fata cu numele Maria este mereu preocupata de mediul familial, incearca sa ajute daca apar probleme in familie si este perfectionista, dorind mereu ca lucurile sa fie cat mai corect facute. Ii place sa detina controlul si sa ia initiativa, insa de multe ori ii pune pe ceilalti pe primul loc, iar ea sufera. De aceea, Maria are nevoie sa se aprecieze mai mult pe sine si sa invete sa se iubeasca mai mult.

Ca adult, Maria se va implica in activitati umanitare si ii va face placere sa ajute oamenii care au nevoie de sprijin. Are o putere interioara incredibila, este muncitoare si perseverenta, este onesta si nu face compromisuri. Daca nu este inteleasa si apreciata asa cum trebuie, Maria are tendinta sa devina mai dura, nemultumita si egoista. Se sacrifica pentru familie, mai ales pentru fericirea copiilor, fapt ce poate duce la anumite frustrari. Dar pasiunea, iubirea pentru viata si semeni, bunatatea o vor ajuta sa isi construiasca o viata fericita.

Maria in calendarul crestin-ortodox

Zile cand este sarbatorita Maria:  Na?terea Maicii Domnului (numit? popular Sfânta Maria mic?) - 8 septembrie; Intrarea în Biseric? a Maicii Domnului - 21 noiembrie; Bunavestire - 25 martie; Adormirea Maicii Domnului (numit? popular Sfânta Maria mare) - 15 august.

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies