Semnificatia numelui Marian

Semnificatia numelui Marian este „cel puternic".

Pronuntie: MAHR-yahn (poloneza)   Forma poloneza, ceha si romana pentru MARIANUS, derivat de la MARIUS. Poate proveni fie de la MARS, zeul roman al razboiului, fie de la latinul mas, maris " barbat, mascul".

Ce semnifica numele Marian?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Marian, vom vedea ca acest nume a fost mentionat in mitologia romana, ca fiind zeul razboiului. Este forma masculina pentru Mariana. 

Originea numelui Marian

Originea numelui Marian  este discutabila, fiindca au existat mai multe surse de unde ar fi putut proveni acest nume. Cel mai cunoscut este numele roman Marianus, caer la randul lui provine din latinescul "maris". Numele este inca popular in tara noastra si foarte multi baieti il poartaca prenume principal, mai ales daca sunt nascuti in jurul datei de 15 august. 

Trasaturi de caracter pentru baietii cu numele Marian

Baietii care poarta numele Marian sunt persoane care emana bunatate, au tendinta de a-i ocroti pe cei din jur si gandesc spiritual. Marian are o personalitate aparte, puternica si intersanta, isi exprima cu greu sentimentele dar considera ca cea mai importanta este comunicarea. Este o persoana cerebrala, energica si sociabila, uneori condusa de impulsivitate, dar cu cele mai bune intentii.

Un copil cu numele Marian este simpatic, afectuos si uneori impulsiv. Are nevoie de un mediu plin de armonie atunci cand este in familie, de intelegere,  incurajare si iubire neconditionata. Daca are parte de parinti prea rigizi sau de o relatie tensionata intre parteneri, atunci Marian risca sa devina introvertit, desi va ramane un caracter puternic. Ii place structura si organizarea si are o memorie deosebit de buna. 

Lui Marian ii place sa fie inconjurat de prieteni, prefera o viata sociala activa, are mereu curiozitatea de a cunoaste alti oameni, se implica in rezolvarea problemelor celorlalti cu toata energia. Ii place sa calatoreasca si este pasionat de psihologie si de cunoasterea omului. Barbatii cu numele Marian considera familia cea mai importanta, de aceea vor depune toate eforturile pentru a avea o familie numeroasa si fericita.

Domeniile potrivite sunt vanzarile, turismul, psihologia, marketingul, publicitatea, dar vor gasi interesante si stiintele exacte sau domeniul tehnic.

Semnificatia numelui Marian in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, Marian este generos, empatic, hotarat si preseverent, uneori chiar mult prea legat de propriile idealuri pentru care sacrifica timp si energie. Marian are tendinta de a ii ajuta pe cei din jur, de a se dedica unor cauze nobile.

Marian este mereu preocupat de mediul familial. Ii place sa detina controlul si sa ia initiativa, insa de multe ori ii pune pe ceilalti pe primul loc. De aceea, Marian are nevoie sa se aprecieze mai mult pe sine si sa invete sa isi respecte propriile dorinte.

Marian in calendarul crestin-ortodox

Zile cand este sarbatorita Marian:  Nasterea Maicii Domnului (numita popular Sfânta Maria mica) - 8 septembrie; Intrarea în Biserica a Maicii Domnului - 21 noiembrie; Bunavestire - 25 martie; Adormirea Maicii Domnului (numita popular Sfânta Maria mare) - 15 august.

Alte nume de baieti inrudite cu Marian sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de baieti dupa origine

Modifică setările cookies