Semnificatia numelui Ioana

Semnificatia numelui Ioana este legata de numele Ion, din care provine acest nume si care inseamna milostenie.

Ce semnifica numele Ioana?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Ioana, vom vedea ca acesta are origine evreica si este compus din "Jo" si "hanan" (a avea mila). Numele este legat si de forma bulgara, iar in limba romana este forma feminina romana pentru ION, care inseamna milostiv.

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Ioana

Ioana este o fata rezervata, dar realista si cu un caracter puternic. Are idei, este creativa si hotarata si tine foarte mult la regulile pe care le stabileste impreuna cu ceilalti. Este uneori introvertita si ii este teama sa isi asume riscuri, dar are spirit de initiativa si perseverenta, de aceea, cu sprijin din partea parintilor isi va depasi timiditatea sau neincrederea si va realiza lucruri impresionante.

Ioana este un copil cuminte si serios, este o fata sociabila, dar posesiva in unele situatii si care necesita atentie din partea parintilor. Manifesta o atractie pentru sport, calatorii si natura. Ii place sa exploreze si sa se joace cu alti copii, este loiala si se ataseaza de prietenii ei, desi nu isi manifesta in mod constant afectiunea.

Fiind un nume asociat cu personajele biblice dar avand si o insemnatate speciala legate de milostenie, femeile care poarta numele Ioana manifesta mereu ingrijorarea pentru cei din jur, simte nevoia sa ajute si sa empatizeze cu cei in suferinta.

Ca adult, Ioana se va orienta spre domenii care presupun rigurozitate si unde trebuie sa demonstreze prin ambitie si perseverenta: contabilitate, domeniul bancar, invatamant.

Semnificatia numelui Ioana in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Ioana  are cifra 4, ceea ce inseamna ca numele Ioana reprezinta femeile puternice, hotarate, inzestrate cu tarie de caracter si cu putere sufleteasca. Ioana are o intuitie deosebita, este sensibila si are o putere mare de reflectie asupra lumii din jur si a sinelui.  Ioana are un simt ridicat al responsabilitatii, are ideluri inalte pe care le poate atinge cu perseverenta si munca, iubeste sa fie inconjurata de oamenii dragi si de prieteni, rasplatind loialitatea celorlalti cu generozitate.

Originea numelui Ioana

Originea numelui Ioana este comuna cu alte nume asemanatoare, care au derivat din el: Ionela, Oana, Joana, Jana, Ivana, Juana, Iana, Nela, Gianina.

Numele de Ioana a fost purtat de personalitati puternice precum:  Ioana d'Arc, Ioana Parvulescu, Ioana Badea, Ioana Maria Lupascu, Joanna of Constantinople, Joanna of Bourbon, Joanna Baillie.

Ioana in calendarul crestin-ortodox

Sarbatoare: 7 ianuarie – Soborul Sfantului Ioan Botezatorul24 iunie – Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

Biserica a inchinat lui Ioan sase sarbatori: zamislirea lui (23 septembrie), nasterea (24 iunie), soborul lui (7 ianuarie), taierea capului (29 august), prima si a doua aflare a capului lui (24 februarie) si a treia aflare a capului sau (25 mai).

Alte nume de fete inrudite cu Ioana sunt:

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Ioana sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies