Semnificatia numelui Ion

Semnificatia numelui Ion este "miliostenie, milostiv".

Ce semnifica numele Ion?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Ion, vom vedea ca acesta are origine evreica. Numele este forma latina pentru grecescul Ιωαννης (Ioannes), de la יוֹחָנָן (Yochanan) "YAHWEH este gratios" in ebraica (YAHWEH este Dumnezeu in ebraica). 

Sfantul Ion Baptistul a fost predecesorul lui Isus Cristos si o victima a lui Herod Antipa. Apostolul Ion a fost autorul Evangheliei a 4-a si a Revelatiei. A fost, de asemenea, numele a 21 de Papi si a 8 imparati bizantini, a multor regi ai Angliei, Frantei, Suediei, Danemarcei, Poloniei, Portugaliei si Ungariei.

Trasaturi de caracter pentru baietii cu numele Ion

Ion este un baiat sensibil, idealist, cu un caracter puternic. Are idei, este creativ si hotarat si tine foarte mult la regulile pe care le stabileste, dorind ca acestea sa fie respectate de catre prieteni sau echipa din care face parte. Este uneori introvertit si ii este teama sa isi asume riscuri, dar are spirit de initiativa si perseverenta, de aceea, cu sprijin din partea parintilor isi va depasi timiditatea sau neincrederea si va realiza lucruri minunate in viata.

Ion este un copil cuminte si serios, este sociabil, dar posesiv in unele situatii si care necesita atentie permanenta din partea parintilor. Manifesta o atractie pentru sport, calatorii si natura. Ii place sa exploreze si sa se joace cu alti copii si se ataseaza de prietenii lui, fiind intotdeauna un prieten loial si pe care te poti baza la nevoie.

Fiind un nume asociat cu personajele biblice, dar avand si o insemnatate speciala legate de milostenie, baietii care poarta numele Ion manifesta mereu ingrijorarea pentru cei din jur, simte nevoia sa ajute si sa empatizeze cu cei in suferinta.

Ca adult, Ion se va orienta spre domenii care presupun rigurozitate si unde trebuie sa demonstreze prin ambitie si perseverenta: contabilitate, domeniul bancar, invatamant. Insa nu va sta departe nici de domeniile unde poate sa contribuie ca voluntar sau are ocazia sa faca diverse actiuni umanitare.

Semnificatia numelui Ion in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Ion inseamna putere, hotarare, tarie de caracter si spiritualitate. Ion are o intuitie deosebita, este spiritual si are o putere mare de reflectie asupra lumii din jur si a sinelui.  Ion are un simt ridicat al responsabilitatii, are ideluri inalte pe care le poate atinge cu perseverenta si munca, iubeste sa fie inconjurat de oamenii dragi si de prieteni, rasplatind loialitatea celorlalti cu generozitate.

Ion in calendarul crestin-ortodox

Sarbatoare: 7 ianuarie – Soborul Sfantului Ioan Botezatorul24 iunie – Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

Biserica a inchinat lui Ioan sase sarbatori: zamislirea lui (23 septembrie), nasterea (24 iunie), soborul lui (7 ianuarie), taierea capului (29 august), prima si a doua aflare a capului lui (24 februarie) si a treia aflare a capului sau (25 mai).

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de baieti dupa origine

Modifică setările cookies