Semnificatia numelui Ilinca

Semnificatia numelui Ilinca are stransa legatura cu originea greceasca a numelui Elena. Este un nume delicat, deosebit, folosit insa mai rar in onomastica romaneasca.

Ce semnifica numele Ilinca?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Ilinca, vom vedea ca acesta provine din Elena, care inseamna lumina, raza a soarelui, stralucire.

Originea numelui Ilinca

Originea numelui Ilinca este greaca veche, mai precis numele  ‘Ελενη (Helene) care inseamna torta si care este in stransa legatura cu “selene", care inseamna luna.  In mitologia greaca, Elena era fiica lui Zeus, iar in secolul al 4-lea acest nume a devenit cunoscut pentru ca mama imparatului roman Constantin se numea Helena. Ilinca este nume romanesc derivat din Elena si care nu este folosit in mod frecvent.

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Ilinca

Ilinca este o fata energica, hotarata si generoasa. Este in general nelinistita si neincrezatoare de abilitatile proprii, de aceea iubeste sa fie intr-o familie stabila, calma si in care se simte in singuranta. Parintii ar putea sa o inscrie la diverse activitati sportive care sa o ajute sa isi consume energia si sa invete sa aiba mai multa rabdare.

Fetele care poarta numele de Ilinca sunt apropiate de divinitate si isi creeaza convingeri puternice pe care le resopecta toata viata. Sunt mereu pregatite sa ii ajute pe cei din jur, sunt prietene de incredere si persoane pe care te poti baza atunci cand ai probleme. Sunt orientate spre rezolvarea problemelor si pe imbunatatirea lucrurilor din jur, fie ca e vorba de natura sau vreun proces ce are leagtura cu locul de munca.

Fiindca Ilinca mereu cauta ce este mai bun in oameni, se poate ca uneori sa trateze cu naivitate relatiile cu ceilalti si sa ajunga in situatia de a fi ranita sentimental. Familia este cel mai important aspect al vietii ei, de aceea Ilinca va fi devotata parintilor sau familiei sale. Pentru ca are un suflet generos si vrea mereu binele in lume, se va implica in diverse campanii caritabile si va arata de multe ori bunavointa si dorinta de a ajuta fara sa ceara nimic in schimb.

Ilinca va avea inclinatie spre profesii in care se pune accent pe rigurozitate, ca de ex: banci, afaceri, contabilitate, chirurgie, croitorie.

Semnificatia numelui Ilinca in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Ilinca are cifra 3, ceea ce o caracterizeaza ca fiind o persoana riguroasa si inzestrata cu un caracter deosebit. Ilinca are calitati de inividiat si crede in divinitate si tot ce inseamna  credinta. Are de asemenea si abilitati practice si ii place sa fie in centrul atentiei. Este curjoasa si motivata sa reuseasca, iar atunci cand esueaza are un comportament opozant, agresiv si poate sa manifeste chiar cinism.

Ilinca este o intuitie bune si are tendinta sa puna eticheta unor persoane inainte sa le cunoasca bine. Trenuie sa invete sa fie mai toleranta si flexibila in raport cu ceilalati si sa analizeze mai bine situatiile inainte sa ia decizii radicale.

Ilinca in calendarul crestin-ortodox

Sarbatoare: 20 iulie, Sfântul Ilie

Ilinca este sarbatorita cu ocazia zilei Sfantului Ilie. Sfantul Ilie este cinstit de crestini ca aducator de ploi, fiindca prin rugaciunea sa a salvat de la moarte poporul din Israel, dupa trei ani si jumatate de seceta.

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Ilinca sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies