Semnificatia numelui Elena

Semnificatia numelui Elena este „lumina soarelui”.

Ce semnifica numele Elena?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Elena, vom vedea ca acest nume provine din mitologia greaca, de la numele Helene. Elena, fiica Ledei si a lui Zeus, a fost cauza declansarii razboiului troian. Exista insa si teoria formarii acestui nume din denumirile grecesti „heldne” care inseamna faclie si „heile” care inseamna stralucirea Soarelui.

Originea numelui Elena

Originea numelui Elena este grecesul Helene care inseamna faclie, dar este posibila si provenienta din grecescul „selene” care inseamna luna. Numele a fost purtat de crestini mai ales dupa ce Elena, mama imparatului Constantin cel Mare, a devenit o personalitate marcanta a vremurilor respective. Este si varianta de scriere a numelui rus YELENA.

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Elena

Persoanele care poarta numele Elena sunt naturale, puternice, cu standarde ridicate si care isi doresc sa ii inspire pe ceilalti. Elena are o sensibilitate aparte, dar se ataseaza prea tare de lucrurile ei sau de persoane. Desi este independenta si are un comportament deseori taios, in sinea ei, Elena este fragila si se teme de comunicare, dar apreciaza oamenii care ii raman alaturi chiar si in momentele cand este dificila.

O fata cu numele Elena este un copil energic, motivat sa reusesca, cu spirit practic. Are, insa, nevoie de parinti atasati si dedicati, care sa o incurajeze sa socializeze si sa comunice cu ea chiar si atunci cand se retrage in carapace. Elena este perfectionista si de aceea poate sa manifeste frustrari cand lucrurile nu se intampla asa cum si-a propus. Va avea standarde ridicate si in relatiile sale cu prietenii, cautand mereu alti copii sau tineri care sa ii impartaseasca valorile, pasiunile si alegerile.

Domeniile de interes pentru femeile cu numele Elena sunt mai degraba in sfera artistica, dar se poate descurca la fel de bine in orice domeniu ales.

Semnificatia numelui Elena in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Elena are cifra 1, ceea ce insemna ca o persoana cu acest nume este are o fire dinamica, independenta, plina de energie, care prefera sa conduca oamenii din jur. Elena este neinfricata, puternica, perseverenta si stie sa isi atinga obiectivele.

Fetele cu numele Elena sunt persoane de incredere, care se cunosc pe sine si sunt capabile sa reuseasca in cele mai grele momente. Le place sa isi propune obiective cat mai grele pe care reusesc sa le atinga si mereu cauta noi idealuri. Sunt serioase si pun accent pe relatia dintre oameni si comunicare. Creeaza o senzatie buna atunci cand sunt intr-un grup de oameni, stiu sa se faca apreciate si sunt carismatice.

Elena in calendarul crestin-ortodox

Zile cand este sarbatorita Elena:  21 mai, Sfanta Elena

Sfanta Elena este sarbatorita impreuna cu fiul ei, Constantin cel Mare, cel care a hotarat libertatea de manifestare a crestinilor prin Edictul din milan, ce a transformat crestinismul in religie oficiala a imperiului. Desi era mama imparatului, Sfanta Elena devine o persoana marcanta in istorie, numele si chipul ei fiind inscriptionate pe monede.

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies