Cartea saptamanii

De ce sa vorbim despre cartea saptamanii? "Hm...as citi ceva, dar chiar nu stiu de ce as avea chef." Sunt sigura ca fraza asta v-a trecut de multe ori prin minte.

Cred ca cel mai potrivit mod de a alege o carte ar fi recomandarea cuiva care s-a raportat la ea ca simplu cititor si nu neaparat parerea unor critici. Si fiindca noua ne place sa citim, suntem la curent cu noile aparitii în materie de carti si suntem în masura sa va dam o idee. E de ajuns sa ne spuneti ce preferinte, interese si hobby-uri aveti, iar noi vom avea grija ca lectura voastra sa fie una care sa va acapareze. Cartea saptamanii este recomandata special pentru femei!

Colectia "Educatie si formare": un nou suflu pentru instruirea scolara si dezvoltarea profesionala

Colectia "Educatie si formare": un nou suflu pentru instruirea scolara si dezvoltarea profesionala

Joi, 4 decembrie 2014, va invitam la lansarea noii colectii a Editurii Trei "Educatie si formare", serie coordonata de Prof. univ. Lucian Ciolan, Decanul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Cu incepere de la orele 18.00, va asteptam in libraria Carturesti-Verona din Bucuresti la o discutie despre cele mai actuale, mai eficiente si mai provocatoare strategii si politici pentru o educatie de calitate, pentru optimizarea profesionala si pentru sporirea creativitatii in scoala si companii.


Jim Nasturel si Lukas, mecanicul de locomotiva

Jim Nasturel si Lukas, mecanicul de locomotiva

Michael Ende este unul dintre cei mai cunoscuţi autori germani de literatură pentru copii. Mai multe dintre romanele care l-au făcut celebru şi i-au adus numeroase premii literare au apărut deja şi în limba română.

De curând, volumul Jim Năsturel şi Lukas, mecanicul de locomotivă a apărut la Editura Arthur, într-o ediţie ilustrată. Acest roman a fost distins cu premiul Hans Christian Andersen, cea mai importantă distincţie pentru literatură pentru copii şi cu premiul Germaniei pentru literatură pentru tineret.


Un hohot in bezna de Vladimir Nabokov

Un hohot in bezna de Vladimir Nabokov

Sunt fascinată de romanele rusești. Întotdeauna, când cineva apropiat îmi cere un sfat despre ce carte să citească,  mă asigur mai întâi că i-a citit pe prietenii mei Bulgakov, Nabokov, Cehov și Dostoievski.

Nu se poate ca pasionat de lectură să nu guști stilul acestora sau măcar o dată să nu citești o operă de-a lor. Un hohot în beznă, spune povestea unui familist care schimbă peste noapte confortul casei lui cu o iluzie care îi tulbură dintotdeauna visele.


Batranul si marea - Ernest Hemingway

Batranul si marea - Ernest Hemingway

De câte ori citeam review-urile pentru romanele lui Hemingway, aveam pur și simplu senzația unei strategii de promovare uluitoare pentru un scriitor american, care vorba aceea "are cu ce" și cam atât. Așa că am refuzat să-l citesc pur și simplu.

Dar studentă fiind, în primul an de facultatea de Litere, m-am trezit în postura în care colegii mei vorbeau despre una dintre lucrările lui, cred că Sărbătoarea de neuitat dacă nu mă lasă memoria, iar eu eram incapabilă să particip la discuție.


Umbra vantului de Carlos Ruiz Zafon

 Umbra vantului de Carlos Ruiz Zafon

Sunt sigură că tuturor ne plac misterele, enigmele și poveștile ce lasă întotdeauna ceva nespus, o ușiță către o turnură a situației pe care, tu ca cititor, să ți-o închipui și să ți-o conturezi exact așa cum crezi.

Fiecare dintre noi ar putea fi un Daniel în căutarea lui Julian Carax...

Un fir narativ înțesat cu elemente polițiste, science fiction, de familie și de dragoste.


Amantul doamnei Chatterley de D. H. Lawrence

Amantul doamnei Chatterley de D. H. Lawrence

Amantul doamnei Chatterley de D. H. Lawrence este o carte pe care trebuie sa o citesti daca ai un spirit romantic si iti plac povestile "interzise". 


Fata cu cercel de perla de Tracy Chevalier

Fata cu cercel de perla de Tracy Chevalier

Fata cu cercel de perla de Tracy Chevalier este o carte pe care trebuie sa o citesti! 

Griet este simplă slujnică pe care cei în casa cărora s-a angajat nu dau doi bani. Asta până când stăpânul, un apreciat pictor, observă dezvoltatul ei simț pentru culori și insistă să o picteze. Aceasta este scena în jurul căreia gravitează întreaga acțiune.


Jurnalul Diavolului de M.J Weeks

Jurnalul Diavolului de M.J Weeks

Jurnalul Diavolului de M.J Weeks nu cred că este un best seller și nici cap de afiș în vitrinele librăriilor.

Unii ar crede că este vorba despre un roman horror, dar de cum o răsfoiesc conștientizează imediat că abia așteaptă să citească o comedie despre evoluția lumii.


Maestrul si Margareta de Mihail Bulgakov

Maestrul si Margareta de Mihail Bulgakov

Încă din momentul în care am deschis-o și am citit prima pagină m-a captivat și nu m-am mai putut concentra la nimic până ce nu am terminat-o. Am devorat-o din scoarță-n scoarță, cu teamă parcă să nu pierd vreun secret zăvorât undeva între paginile tocite deja de aviditatea cu care o manevram.


Copilul divin de Pascal Bruckner

Copilul divin de Pascal Bruckner

Săptămâna asta, pentru că e atât de cald afară, cred că ni s-ar potrivi o carte cu de toate, una care să ne țină ocupate, dar în același timp să ne amuze. Și să o facă din două părți: absurdul situației și ideea principală în sine.

Copilul divin de Pascal Bruckner este o poveste savuroasă despre o mamă, care, neavând parte de prea multe în copilăria ei, nu a reușit să realizeze nimic în viitor.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru