Sanatatea copiilor

Sanatatea copiilor si bolile copilariei sunt aspecte decisive in viata de mamica. Informeaza-te despre bolile normale din copilarie, vaccinuri si tratamente bune pentru copii, cum sa asiguri imunitatea copilului tau si care sunt semnalele unei boli la copii. Creste-ti copilul sanatos si fericit!

Intepaturile de insecte

Intepaturile de insecte

Din randul accidentelor cu care se pot confrunta cei mici nu putem exclude intepaturile de insecte, mai ales primavara si vara.

Cea mai buna solutie ar fi sa prevenim, dar nu intotdeauna putem tine lucrurile sub control. De aceea e bine sa stim care sunt semnele ca puiul nostru a avut de-a face cu o insecta si cum putem trata acasa problema.


Vitaminele - esentiale pentru sanatatea copilului tau

Vitaminele - esentiale pentru sanatatea copilului tau

O definitie de dictionar ar spune despre vitamine ca sunt compuși organici indispensabili vieții, care se găsesc în alimente sau se prepară sintetic, cu rol esențial în menținerea proceselor celulare vitale.

Dar sa lasam dictionarul, sa trecem la realitati concrete. Eu ca mama spun ca trebuie sa ii asigur vitaminele copilului meu, pe cat posibil, din alimente si nu din suplimente.


Cum iti protejezi copiii de soare?

Cum iti protejezi copiii de soare?

E vremea pentru plaja si inevitabil copiii isi doresc sa mearga la mare. Exista deci riscul sa stea in soare si sa sufere de arsuri daca nu ii protejam in mod corect.

Iata cateva sfaturi aplicate de noi si recomandari privind cremele de protectie astfel incat copilul tau sa fie protejat de arsuri.


Cum recunosti daca un copil are ADHD?

Cum recunosti daca un copil are ADHD?

ADHD ( Deficit de atentie / tulburare hiperkinetica, sau in engleza, Attention Deficit Hyperactivity Disorder) este o afectiune intalnita la copii si adolescenti.

ADHD este mai degraba o tulburare de comportament, nu o boala in sine, fiindca un copil cu ADHD manifesta o deficienta de concentrare si este extrem de activ.


SIDA, sau un alt fel de „bau-bau”

SIDA, sau un alt fel de „bau-bau”

As începe această “pledoarie”, dacă o pot numi așa, pornind de la ideea că oricât de experimentat ai fi și indiferent de cate ori ai fi făcut un anumit lucru, aceleași emoții, poate un pic mai stăpânite, te încearcă de fiecare dată.

Dar dacă intri pentru prima oară într-o pădure sau o junglă? Ești un om crescut la oraș, ai mai văzut o pădure, dar nu se compară nici pe departe jungla, cu păduricea cea sigura și prietenoasă în care îți petreci zilele de 1 mai sau un picnic cu prietenii. Mereu te întrebi dacă nu cumva poți da peste vreun monstru și versurile „Oare câte gheare are/cum o arăta bau-bau?” se umplu deodată de sens. Cam acest lucru au însemnat pentru mine vizitele recente la spitalul pentru copiii bolnavi de SIDA din Cernavodă.


Calendarul de vaccinare valabil din 2012

Calendarul de vaccinare valabil din 2012

Calendarul de vaccinare valabil din 2012 este publicat si in Monitorul Oficial si cuprinde vaccinurile recomandate pentru copii, de la nastere pana in adolescenta.

In functie de varsta copilului, veti afla ce vaccinuri sunt recomandate de Ministerul Sanatatii si sunt efectuate in maternitate sau de catre medicul de familie.


Copii cu autism

Copii cu autism

Autismul este un sindrom comportamental care se manifesta prin slaba capacitate a unui copil de a interactiona social, prin tendinta lui de a face lucruri repetitive si greutatea in exprimare.


Bolile copilariei

Bolile copilariei

Bolile copilariei se manifesta o singura data de-a lungul vietii si apar cu precadere la copii fiindca sunt puternic contagioase. Simptomele acestor boli sunt uneori asemanatoare insa difera ca mod de manifestare si tratament. Chiar daca recunoasteti boala respectiva, este mai bine sa consultati si medicul pentru a elimina orice complicatii. Cele mai cunoscute boli ale copilariei sunt prezentate mai jos!


Rubeola si manifestarea in cazul copiilor

Rubeola si manifestarea in cazul copiilor

Rubeola (pojarul german) este boala care apare in copilarie si are o manifestare relativ usoara pentru copii. Aceasta boala se raspandeste prin infectarea cu virusul rubeolic si este o boala contagioasa care apare o singura data in viata.

Aceasta boala se transmite prin picaturi de saliva eliberate prin stranut sau tuse, prin atingerea obiectelor folosite in comun cu un alt copil sau persoana contagioasa.


Cum tratezi arsurile copilului tau

Cum tratezi arsurile copilului tau

Arsurile copilului sunt inevitabile. Oricat de mult am supraveghea copilul, aceste accidente se intampla. Cel mai bine este sa fii pregatita pentru a trata rana in cazul unor arsuri minore sau pentru a identifica gradul de arsura. Un mit cunoscut in acest domeniu este acela ca o arsura se trateaza rapid cu unt sau gheata. Total gresit!


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru