Saptamana 24 de sarcina

Saptamana 24 de sarcina a inceput... Bebelusul tau se pregateste pentru viata in afara uterului si are nevoie de tot ajutorul tau! Respecta un mod de viata activ si sanatos si ofera-i bebelusului tau toate elementele hranitoare de care are nevoie pentru a se dezvolta normal.

Stiu ca exista momente dificile si ca esti preocupata de silueta ta, insa aceasta transformare in organismul tau este temporara. Imediat dupa nastere, corpul tau va reveni la normal. Ramai intr-o forma fizica buna si pastreaza-ti moralul ridicat; gandeste-te la bebelus si la modul  in care evolueaza in fiecare saptamana.

Iata evenimentele importante din sarcina la 24 de saptamani!

Evolutia bebelusului in saptamana 24 de sarcina

evolutie fat Saptamana 24 de sarcina

Saptamana 24 de sarcina inseamna o dezvoltare destul de mare a bebelusului tau incat, in cazul unei nasteri premature, cu asistenta medicala, bebelusul va fi in siguranta.

Tehnologia si inovatia medicala s-au dezvoltat atat de mult incat este posibila salvarea vietii bebelusilor care se nasc inainte de termen.

Bebelusul are cum ~24-27.8 cm si o greutate de 430 de grame.

Plamanii nu sunt pregatiti pentru viata in afara uterului, dar se dezvolta constant. Inima pompeaza in continuare sange dar intr-un ritm un pic mai lent. Bebelusul depinde in continuare de nutrimentele pe care i le asiguri prin alimentatie.

Pielea incepe sa dezvolte un strat extern protector si impermeabil si este inca transparenta! 

Ce se intampla in corpul gravidei in a 24-a saptamana de sarcina

gravida Saptamana 24 de sarcina

Crampele musculare sunt destul de frecvente incepand cu 24 saptamani de sarcina. Cauza ar putea fi lipsa de calciu sau sare din organism; un masaj energic este mereu recomandat pentru ca relaxeaza muschiul dureros.Consuma apa pentru a atenua frecventa aparitiei crampelor, precum si suplimente de calciu sau alimente care contin acest element.

Intensificarea circulatiei sangelui si faptul ca depui mai mult efort fizic din cauza cresterii in greutate, duc la senzatia de cald mai ales noaptea. Pastreaza langa pat un pahar cu apa sau comprese racoritoare.

Greutatea burticii afecteaza postura si ai tentatia sa stai un pic aplecata. Acest fapt poate sa iti agraveze insa durerile de spate. Stai dreapta, trage umerii spre spate, tine genunchii un pic indoiti cand stai pe loc si sprijina cu mainile partea de jos a coloanei vertebrale. Exercitiile fizice imbunatatesc postura si ajuta circulatia sangelui, asa ca profita de aceasta saptamana, cat inca ai suficienta energie. 

Alimentatie si sanatate la 24 saptamani de sarcina

alimentatia in a 24-a Saptamana de sarcina

Esti insarcinata de cateva luni si modul de viata sanatos contribuie la dezvoltarea bebelusului tau. Poftele te controleaza si sigur ai facut si excese dar, daca in majoritatea timpului ai adoptat o alimentatie bazata pe fructe si legume, atunci nu trebuie sa te ingrijorezi! Bebelusul tau s-a dezvoltat enorm pana in saptamana 24 de sarcina si creste in continuare.

Protejeaza-te impotriva starilor ciudate, tensionate sau impotriva oboselii  care ar putea sa se manifeste in aceasta perioada. Mananca multe fructe - mere, portocale, banane, pepeni, fructe uscate, dar mai ales fibre care sa te ajute la digestie. Iesi in natura, plimba-te sau apeleaza la sedinte de masaj care te vor relaxa sau mergi la bazinul de inot si profita de faptul ca apa te ajuta sa scapi de durerile de spate. 

Analize medicale si teste recomandate in sarcina: 24 saptamani

Analize si ecografie la 24 saptamani de sarcina

Hemoroizii pot deveni o problema in sarcina. Asemeni varicelor, hemoroizii sunt vene dilatate la nivelul anusului cauzate de greutatea uterului. In cele mai multe cazuri, manifestarea consta in: constipatie, sangerari la nivelul anusului si senzatia de uscat.

Daca suferi de hemoroizi, cel mai important lucru este sa nu te constipi - bea multe lichide si consuma fibre. Daca nu reusesti sa ameliorezi simptomele, cere ajutorul medicului - iti va prescrie lubrifianti sau supozitoare care sa ajute colonul sa functioneze corect.

In cazul in care ai o sarcina cu probleme (sarcina joasa, placenta previa) cere documente doveditoare care sa te ajute sa beneficiezi de concediu medical. Daca ai propria afacere, aloca energia doar pe aspectele foarte importante care depind de tine si deleaga rezolvarea cerintelor mai usoare partenerilor sau angajatilor. Stiu ca e dificil sa lasi afacerea pe umerii altcuiva, insa bebelusul tau are acum nevoie de tine si de toata energia ta. 

Citeste mai multe despre sarcina

Descopera nume de copii

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies