Reguli de comunitate

Bun venit in ghidul de comunitate SfatulMamicilor. SfatulMamicilor a fost creat pentru a oferi mamicilor un mediu pozitiv si interesant unde pot face schimb de sfaturi si informatii, pot impartasi povestioare, se pot distra, pot simti ca nu sunt singure si multe alte lucruri.

Acest ghid are intentia de a ajuta SfatulMamicilor sa fie un loc frumos pentru cat mai multe mamici! SfatulMamicilor este o comunitate unde o mamica se simte binevenita si in siguranta, si nu subiectul insultelor personale, hartuirilor si atacurilor.

Ca proprietari ai comunitatii, Echipa SfatulMamicilor va face tot ce ii sta in puteri sa imbunatateasca acest Ghid, sa ajute mamicile cu orice intrebare, si sa ofere un loc distractiv pentru ca mamicile sa-si petreaca timpul liber.

Ghid SfatulMamicilor – Reguli de conduita

 1. Respecta ceilalti membri.
 2. Nu insulta si nu ataca verbal alti membri.
 3. Batjocura, stereotipurile si alte comentarii rauvoitoare nu vor fi tolerate.
 4. Topicurile controversate si dezbaterile sunt incurajate. Fii pregatita pentru pareri pro si contra la ideile tale. Nu toata lumea e pe aceeasi lungime de unda cu tine.
 5. Foloseste setarile de Securitate si Intimitate dupa cum crezi de cuviinta pentru a controla experienta ta pe SfatulMamicilor.
 6. Nu cere membrilor sa tea jute cu bani, cadouri sau donatii.
 7. Promovarea si reclamele sunt premise doat in grupurile special create pentru asa ceva.
 8. Injuraturile nu sunt premise in discutiile publice.
 9. Nuditatea, imaginile cu avort si descrierile ce contin violenta nu sunt permise pe SfatulMamicilor.
 10. Nu impartasi informatii personale ale tale sau ale altcuiva cu nimeni altcineva decat daca esti absolut sigura ca informatiile tale sunt preluate in siguranta de persoana respectiva. Asta include si ceea ce un alt membru a impartasit cu tine pe mesageria privata.
 11. Nu crea mai multe conturi. Daca ai nevoie de un al doilea cont, te rugam sa contactezi Echipa SfatulMamicilor.
 12. Ajuta-ne sa mentinem ordinea pe SfatulMamicilor raportand orice problema identifici in site, inclusiv postari sau comentarii care incalca aceste reguli si pe oricine banuiesti ca nu apartine acestei comunitati.
 13. Nu face si nici nu incuraja acte criminale si ilegale pe SfatulMamicilor.
 14. Daca vrei sa dezbati politica SfatulMamicilor, te rugam sa ne contactezi direct.

Responsabilitatile SfatulMamicilor

Echipa SfatulMamicilor nu poate sa monitorizeze fiecare topic, fotografie sau comentariu facut pe site si nici nu putem integritatea fiecarui mebru al comunitatii. Daca surprindem ceva ce consideram ca violeaza regulile de comunitate sau termenii si conditiile SfatulMamicilor, revizuim situatia si luam masurile necesare imediat.

Daca faci parte dintr-un grup si apesi link-ul de "raportare", raportarea facuta de tine se duce direct la responsabilul de acel grup. Atunci cand esti in orice alta sectiune a site-ului si apesi butonul de "raportare", raportarea facuta de tine ajunge direct la Echipa SfatulMamicilor.

Atunci cand ne raportezi un subiect pe care il consideri ca incalca aceste Reguli sau Termenii si Conditiile SfatulMamicilor, noi vom revizui raportarea ta si luam actiunile pe care le consideram noi de cuviinta. Din motive de intimitate, nu vom putea face publica intotdeauna actiunea luata de noi, dar te asiguram ca luam in serios orice raportare si luam masurile necesare, atunci cand este cazul.

Ne vom rezerva dreptul intotdeauna sa stergem topicuri sau comentarii, sa inchidem postari, sa avertizam membri, sa suspendam conturi si/sau sa stergem conturile membrilor pentru a impune Regulile de Conduita sau Termenii si Conditiile sau pentru a mentine integritatea site-ului nostru. Daca noi consideram ca inlaturarea unui topic sau a unui membru va face experienta site-ului mai buna pentru ceilalti membri ai comunitatii, o vom face. Putem sa ne tratam unul pe celalalt cu respect si sa facem acest loc unul minunat pentru toate mamicile.

Responsabilitatile tale

Respectand aceste Reguli de Conduita, vei avea rolul tau in a face SfatulMamicilor un loc minunat pentru toate mamicile sau viitoarele mamici. In completare, ai la dispozitie uneltele de Securitate si Intimitate pentru a controla cine vede postarile tale. Foloseste aceste setari cum crezi tu de cuviinta pentru a te proteja pe tine sip e familia ta. Ne dorim ca fiecare mamica sa se simta confortabil si sa se simta in siguranta.

Grupurile detinute si controlate de membri trebuie sa se supuna Ghidului Grupurilor SfatulMamicilor. Detinatorii de grupuri sunt responsabili sa isi dezvolte propriile reguli pentru grupul lor si sa le imbunatateasca dupa bunul plac. Daca un getinator de grup are nevoie de ajutor cu o problema pe care nu o poate gestiona, ar trebui sa ne contacteze pentru asistenta.

Aceste Reguli sunt in curs de dezvoltare. Putem sa modificam aceste Reguli in orice moment si fara un anunt in prealabil.

Detalierea Regulilor de Conduita SfatulMamicilor

 1. Respecta ceilalti membri.

  Este simplu – fii draguta ce altii. Este OK sa ai dubii in legatura cu anumiti membri – de multe ori ceea ce se intampla online este inteles gresit. Incearca sa nu iei lucrurile personal.

 2. Nu insulta si nu ataca verbal alti membri.

  Fiecare are dreptul la opinie si poate spune ca opinia lui este mai buna decat o alta opinie. Dar nu o da in extreme. Poti sa contrazici opinia, dar nu persoana. Nu depasi linia respectului si nici nu cere sprijinul altor participant la discutie.

  Daca simti ca trebuie sa iti exprimi sentimentele fata de un alt membru SfatulMamicilor, fa-o fara sa numesti acel membru. Nu folosi/cita numele de utilizator sau orice alta informatie dupa care poate fi recunoscuta de alti membri. Daca un membru de blocheaza, respecta-I decizia si nu-ti pune prietenii sa o deranjeze.

 3. Batjocura, stereotipurile si alte comentarii rauvoitoare nu vor fi tolerate.

  Cuvintele de batjocura, comentariile rauvoitoare si atacurile la persoana cu scop rasist, religios, origine, dizabilitate sau orientare sexuala nu vor fi tolerate pe SfatulMamicilor. Nu judeca oamenii. Nu este amuzant si nici acceptabil.

 4. Topicurile controversate si dezbaterile sunt incurajate. Fii pregatita pentru pareri pro si contra la ideile tale. Nu toata lumea e pe aceeasi lungime de unda cu tine.

  Atunci cand incepi o discutie, in mod special atunci cand se refera la un topic controversat, asteapta-te ca opiniile si punctele tale de vedere sa fie puse sub semnul intrebarii cu vigurozitate.

  SfatulMamicilor incearca sa fie un loc unde oamenii isi pot exprima liber opiniile si pot practica libertatea in exprimare, chiar daca mesajul lor este extrem de controversat sau veridic.

  Insultele si atacurile la persoana nu sunt permise. Comentariile si postarile care nu respecta aceste reguli vor fi sterse.

  Daca o discutie de acest gen are loc intr-un grup controlat de utilizatori, responsabilitatea inlaturarii postarilor si comentariilor rau intentionate revine proprietarului grupului si administratorilor acestora, conform Regulilor Oblogatorii ale Grupurilor SfatulMamicilor si regulilor dezvoltate de proprietar.

 5. Foloseste setarile de Securitate si Intimitate dupa cum crezi de cuviinta pentru a controla experienta ta pe SfatulMamicilor.

  Familiarizeaza-te cu optiunile de intimitate si Securitate disponibile pe SfatulMamicilor.

 6. Nu cere membrilor sa tea jute cu bani, cadouri sau donatii.

  Apreciem stress-ul tau si familiei tale rezultat din presiunile financiare, dar, nu este acceptabil sa ceri unui alt membru al comunitatii bani, bunuri sau servicii. In schimb, poti sugera ca membrii sa doneze in scopuri caritabile (ca de exemplu Crucii Rosii). Am pus cap la cap pentru tine o lista de organizatii care ofera ajutor pentru mamicile cu nevoi pe pagina de Resurse pentru membri.

 7. Promovarea si reclamele sunt premise doar in grupurile special create pentru asa ceva. Nu ai voie sa dai mesaje private cu reclame membrilor SfatuMamicilor decat daca acestia cer in mod expres acest lucru.

  Prin promovare si reclame se intelege:

  • Afaceri de tip "munca de-acasa"
  • Produse pe care le vinzi (personale si profesionale)
  • Oportunitati de angajare
  • Cauze caritabile
  • Promovarea altor site-uri (site-urile personale, non-afaceri, nu fac parte din aceasta categorie)
  • Promovarea pozitiei tale intr-un concurs (exemplu: "voteaza poza copilului meu in concursul Cel mai dragut bebelus pe site-ul abc.ro")

  Ofertele gestionate de grupurile SfatulMamicilor nu sunt considerate promovari.

  Schemele piramidale si inselaciunile financiare sunt considerate ilegale si adaugarea informatiilor despre aceste tipuri de scheme oriunde pe SfatulMamicilor este strict interzisa.

  Postarile in care se solicita sau se promoveaza disponibilitatea copiilor spre adoptie nu sunt premise pe SfatulMamicilor.

 8. Injuraturile nu sunt permise in ariile publice

  In timp ce SfatulMamicilor este un site pentru mamici, mamicile au de obicei si copii in jurul lor. Pentru a face SfatulMamicilor confortabil pentru toata lumea, va rugam sa reverificati aceste reguli inainte de a adauga continutul care poate nu este adresat tuturor utilizatorilor:

  Injuraturile si continutul specific adultilor este interzis in locurile publice ale SfatulMamicilor. Prin ariile publice, intelegem: avataruri, nume de utilizator, comentarii, pagini de profil (imagini si texte), titluri de topicuri, postari in grupuri publice, nume de grupuri, descrieri de grupuri, avataruri de grupuri, imagini in galerie si alte locatii similar. Exista situatii in care injuraturile sau continutul este atat de extreme incat va fi sters.

 9. Nuditatea, imaginile cu avorturi si incurajarea violentei nu sunt permise pe SfatulMamicilor.

  Imaginile cu nuditatea nu sunt permise decat daca se refera la alaptare sau la nastere, sau daca sunt ale unui bebelusi cu varsta mai mica de 6 luni.

  Nu permitem adaugarea de fotografii, ilustratii sau alte imagini care incurajeaza avortul sau violenta fizica si verbala.

 10. Ai grija in legatura cu informatiile personale pe care le pui la dispozitie in spatiul virtual.

  Fii rezervata in privinta informatiilor personale pe care le pui la dispozitie in spatiul virtual.

  Nu adauga de mai multe ori mesaje din grupurile private sau mesaje private in locurile publice. Daca informatia a fost adaugata intr-un grup privat, presupune ca membrul respectiv isi doreste ca ea sa ramana privata.

  Nu da bani persoanelor care cer acest lucru online. In timp ce povestile lor te-ar putea sensibiliza, nu ai cum sa stii daca sunt adevarate. Nu putem verifica identitatea tuturor membrilor site-ului si folosesti site-ul dupa riscul tau propriu, asumandu-ti acest lucru. Te incurajam sa inveti si sa pui in aplicare cele mai bune practice pentru a fi in siguranta online.

  De asemenea, nu ar trebui sa impartasesti informatiile personale ale altor persoane.

  Nu suntem responsabili cu ceea ce se intampla in afara acestui site, chiar daca este organizat pe un grup al SfatulMamicilor. Ai grija cu cine vorbesti, in cine ai incredere, si cu ceea ce faci in viata reala in baza lucrurilor pe care le descoperi online.

 11. Nu crea mai multe conturi pe SfatulMamicilor.

  Fiecarui membru SfatulMamicilor ii este permis un singur cont. Daca ai nevoie de un alt cont pentru a administra un Grup SfatulMamicilor, de obicei acest lucru este permis cu ajutorul Echipei SfatulMamicilor. Daca descoperim ca ai mai multe conturi pe SfatulMamicilor, le vom inchide si, posibil, sa-ti restrictionam accesul si la contul principal.

 12. Raporteaza orice problema o identifici pe site.

  Daca identifici vreo problema, spune-ne despre ea. Suntem tot timpul pe site, intr-un fel sau altul si ne bazam pe membrii SfatulMamicilor sa ne ajute in identificarea incalcarii acestori Reguli de Comunitate. Atunci cand ne raportezi o problema, vom face tot ce ne sta in putere sa o investigam. Foloseste link-ul "Raporteaza" de la sfarsitul oricarui comentariu, mesaj, pagina de profil, pentru a trimite un mesaj catre Echipa SfatulMamicilor de oriunde din site. Daca te afli intr-un grup detinut de un membru, raportarea ta va ajunge la membrul respectiv.

  Daca tu consideri ca ai gasit un "impostor" sau suspectezi ca un membru nu este "legitim", te rugam sa ne anunti folosind link-ul de "Contact" din josul paginii. Vom investiga problema cu promptitudine. Te rugam sa nu ameninti, hartuiesti sau sa creezi discutii in grupuri despre suspiciunile tale. Facand acest lucru nu va rezolva problema, ba mai mult, poate poate incetini sau influenta negativ eforturile noastre de rezolvare a problemei.

  De asemenea, daca descoperim ca pretinzi ca esti altcineva decat esti in realitate, putem sa iti inchidem contul imediat.

 13. Nu face si nici nu incuraja acte criminale si ilegale pe SfatulMamicilor.

  Orice postare pe care o banuim sau credem ca are intentii criminale sau de natura ilegala va fi stearsa si orice comportament pe care il suspectam illegal sau prezinta amenintarea unei activitati ilegale va fi raportata autoritatilor. Vom coopera cu autoritatile pentru a pune sub acuzare pe oricine foloseste site-ul nostrum pentru a comite ilegalitati. Nu adauga link-uri catre site-uri care contin activitati ilegale sau criminale.

  Daca identifici ceva ce crezi ca poate fi ilegal sau are legatura cu activitati de natura criminala, poti raporta acest lucru autoritatilor. Nu suntem experti, si nu putem face banuieli despre legalitatea multor lucruri – daca tu consideri un lucru ilegal, ar trebui sa contactezi imediat politia si sa sprijini autoritatile in luarea unei decizii. Vom coopera in mod deplin cu orice autoritate care ne contacteaza in privinta unei probleme care are legatura cu SfatulMamicilor.

 14. Daca vrei sa discuti politica SfatulMamicilor, te rugam sa ne contactezi direct.

  Suntem deschisi parerilor constructive in legatura cu politica si deciziile noastre. Pentru a raspunde prompt tuturor solicitarilor, te rugam sa ne contactezi in mod direct.

Multumim ca faci parte din Comunitatea SfatulMamicilor.
- Echipa SfatulMamicilor

Aboneaza-te la Newsletter

Afla noutatile privind articolele, concursurile, cartile online sau discutiile din forum, direct pe mail. Inscrie-te in comunitate si primesti informatii utile si acces la sectiuni dedicate doar membrilor.

Daca vrei doar sa primesti noutatile in casuta de email, atunci inscrie-te in formularul urmator.


Modifică setările cookies