Discuta despre Sarcina!

Ai intrebari legate de sarcina? Hai in grupul mamicilor gravide!

Conecteaza-te

Aboneaza-te la Newsletter

Afla prima noutatile despre:

  • saptamanile de sarcina
  • simptome
  • analize medicale
  • alimentatie
  • evolutia sarcinii

Ma abonez

Analize sarcina

Analize sarcina si teste medicale necesare pentru a monitoriza evolutia sarcinii si pentru a identifica din timp problemele. Citeste despre beneficiile fiecarui tip de analiza, riscurile pe care le implica asupra evolutiei sarcinii si acuratetea in diagnosticarea unei afectiuni. Informeaza-te despre cele mai noi descoperiri in materie de teste de sange, ecografii, amniocenteza si alte tipuri de analize in sarcina pe care trebuie sa le faca mamicile gravide.

Dublu test - screening trimestrul I de sarcina

Dublu test - screening trimestrul I de sarcina

Dublul test in sarcina este unul din lista de analize in sarcina recomandate pentru monitorizarea dezvoltarii fatului si evolutiei sarcinii.

Ecografiile indica medicului dezvoltarea fatului si pozitia in uter, insa anumite malformatii nu pot fi detectate doar la ecograf ci prin teste speciale.

De aceea este nevoie de testul dublu in primul trimestru de sarcina, intre saptamana 11 si saptamana 14 de sarcina, test care include determinarea unor markeri serici PAPP-A si free beta-HCG si ulterior analiza valorilor obtinute in raport cu varsta gestationala a bebelusului dar si alti indicatori.


Controale medicale in sarcina

Controale medicale in sarcina

Seria de controale medicale in sarcina inainte si mai ales in timpul sarcinii ne asigura de faptul ca bebelusul din burtica este sanatos si ca organismul nostru reactioneaza bine la transformarile care au loc.

Ne dorim sa avem un bebelus frumos, destept dar mai ales sanatos. Nu este insa suficient sa ne ingrijim de acest lucru dupa ce se naste prichindelul, trebuie sa avem grija de corpul nostru inainte de sarcina si sa respectam planul de analize sarcina necesare.


Medicamente interzise in sarcina

Medicamente interzise in sarcina

Medicamentele interzise în sarcină pot afecta dezvoltarea bebeluşului din burtică dacă sunt luate fara sa se respecte interdicţiile medicului sau sfaturile specialiştilor.

Motivul este simplu - orice substanţă pe care o conţine un medicament trece prin placentă şi ajunge aşadar la bebeluş.

Sunt mai multe categorii de medicamente care au efecte negative dacă sunt administrate în timpul sarcinii.


Triplul test in sarcina

Triplul test in sarcina

Triplu test in sarcina - unul din cele mai importante analize sarcina care ofera informatii despre riscul aparitiei unor malformatii congenitale ale bebelusului. Aceasta analiza este efectuata in al doilea trimestru de sarcina, intre saptamana 15 si 18 si este recomandata tuturor mamicilor.


Biopsia de vilozitati coriale (placentara)

Biopsia de vilozitati coriale (placentara)

Biopsia de vilozitati coriale (biopsia placentara) face parte din seria de analize sarcina solicitate de medic la nevoie. Acest test are rolul de a identifica anumite anomalii cromozomiale, dar este un test invaziv, de aceea trebuie sa iei in considerare atat beneficiile cat si riscurile. Testarea consta in prelevarea unor fragmente din placenta, mai exact vilozitati coriale, parti componente ale placentei.


Amniocenteza - beneficii si riscuri

Amniocenteza - beneficii si riscuri

Amniocenteza este o analiza recomandata in sarcina, atunci cand testele de screening indica riscul unei complicatii in sarcina sau riscul ca bebelusul sa se dezvolte anormal. Amniocenteza are beneficii multiple dar este un test invaziv, de aceea prezinta si riscuri ce trebuie luate in calcul.

In cazul in care medicul decide ca este necesar sa afle un diagnostic exact, poate solicita acest tip de test care se realizeaza dupa saptamana 16 de sarcina. Amniocenteza este una din cele mai importante tipuri de analize sarcina pentru diagnosticarea unei malformatii a bebelusului.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru