Semnificatia numelui Iulia

Semnificatia numelui Iulia este lumina cerului, provenind din numele Iovis, care este divinitatea suprema.

Ce semnifica numele Iulia?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Iulia, vom vedea ca acesta este forma feminina a numelui roman Julius, care la randul lui provine din grecescul  ιουλος (ioulos) care inseamna "barba bogata". Julius este la randul lui derivat din Jupiter, zeul roman cunoscut ca protector si care avea putere asupra cerului si luminii.

Originea numelui Iulia

Originea numelui Iulia este romana, cea mai veche mentiune despre acest nume fiind al sotiei imparatului Augustus, Julia Augusta. In Biblie este mentionat acest nume, in noul testament, si exista si sfinte care poarta acest nume.

Numele de Iulia a fost purtat de personalitati puternice precum: Iulia Aquilia Severa, Iulia Berenice, Iulia Hasdeu.

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Iulia

Iulia este o persoana sociabila si placuta, amabila si echilibrata. Desi in mod obisnuit este comunicativa, entuziasta si curioasa, adaptandu-se usor in situatii de criza sau care ar pune in dificultate restul oamenilor, uneori are nevoie de singuratate. Simte nevoia sa isi analizeze emotiile si sentimentele si se retrage intr-un con de umbra pentru a reflecta asupra sinelui. Uneori traieste clipa si nu se mai gandeste la viitorul apropiat, dar in general este precauta si ia decizii echilibrate. Ii place sa aiba un confort fizic si poate fi considerata superficiala, dar in esenta are nevoie de un loc personal unde sa isi puna in ordine obiectivele si sa construiasa strategiile pe termen lung.

O fata cu numele Iulia este un copil responsabil, curajos si extrovertit. Are nevoie de comunicare si intelegere din partea parintilor, manifestand uneori agresivitate daca nu este ascultata si apreciata. Apreciaza cadourile deosebite care sa ii indeplineasca cele mai inalte standarde.

Iulia simte atractia pentru domenii profesionale unde efortul este rasplatit pe masura, de aceea va alege o cariera in finante, banci, economie, administratie, acolo unde poate avea capacitatea de a conduce echipe si de a atinge un anumit status social.

Semnificatia numelui Iulia in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Iulia are cifra 7, ceea ce insemna ca persoanele cu acest nume sunt dinamice, sociabile si inteligente. Au o putere incredibila de a exprima ceea ce gandesc in mod creativ si este mereu inconjurata de prieteni si familie, fiindca emana buna-dispozitie.

Iulia este o fire deschisa, careia ii place sa stea in mijlocul naturii, are o curiozitate iesita din comun pentru ceea ce o inconjoara, este dornica sa cunoasca mereu oameni noi si se adapteaza discutiilor in situatiile cu care nu este obisnuita. Are o gandire profunda, este muncitoare si este o vizionara, alegand mereu calea care o duce catre realizari mai bune pe termen lung.

Iulia in calendarul crestin-ortodox

Sarbatoare: 16 iulie, Sfanta Mucenita Iulia

Sfanta Mucenita Iulia s-a nascut la cartagina, intr-o familie crestina. Cand era tanara a fost luata in captivitate de catre persani care au vandut-o ca sclava. Totusi, ea a slujit stapanului ei, indeplinind poruncile crestine. Sfanta Iulia a fost rastignita pe cruce, de un grup de pagani, dupa ce a trecut prin chinuri groaznice fiindca a refuzat sa se lepede de Hristos.

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Iulia sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies