Semnificatia numelui Gabriela

Semnificatia numelui Gabriela este puterea divina sau puterea lui Dumnezeu.

Ce semnifica numele Gabriela ?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Gabriela, vom vedea ca acesta este forma feminina a numelui Gabriel, care a fost un personaj important in credinta crestina. Sfantul Arhanghel Gavriil este mesagerul lui Dumnezeu, dar si cel ce lupta impotriva demonilor. El este cel care a intampinat-o pe Maica Domnului, la Bunavestire, cu o floare de crin si i-a dat vestea ca avea sa il aduca pe lume pe Pruncul Iisus.

Originea numelui Gabriela

Originea numelui Gabriela este ebraica -Gavri'el , unul din cel sapte arhangheli din traditia ebraica. In traditia islamica, Gabriel a fost ingerul care i-a dictat Coranul lui Mahomed.  

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Gabriela

Gabriela este o persoana energica, determinata si sociabila. Ii place sa fie inconjurata de oameni si sa comunice, dar poate fi uneori rezervata cand vine vorba de familie. Gabriela este onesta si directa, curioasa si hotarata. Desi da impresia ca este o persoana superficiala, are o capacitate de reflectie mare si are o gandire profunda. Ii place sa munceasca, are initiativa si este autoritara. Depunde eforturi pentru a ajunge prima in domeniul in care profeseaza sau la locul de munca. Este pasionata de muzica, dans, limbi straine sau chiar sa cante la un instrument.

Gabriela iubeste natura si compania celorlalti oameni, este sensibila la mediul inconjurator si la tot ceea ce este frumos. Va alege in cariera profesii din domeniul comunicarii, profesii care au legatura cu agricultura sau mediul inconjurator, sau profesii independente unde este nevoie de precizie si atentie (contabilitate, gestiune, administratie).

Semnificatia numelui Gabriela in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Gabriela are cifra 1, ceea ce insemna ca persoanele cu acest nume sunt indraznete, idealiste si conduse de dorinta de a face bine lumii in care se afla. O fata cu numele Gabriela este un copil energic, care are nevoie de atentie si daruire, pasionata de limbi straine si careia ii place sa vorbeasca despre pasiunile ei. Are nevoie de spirjin din partea parintilor si ajutor pentru a avea mai multa incredere in propriile forte.

Gabriela in calendarul crestin-ortodox

Sarbatoare: 8 noiembrie, Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil

Sfantul Arhanghel Gavriil este intruchipat in Biblie ca fiind cel care aduce vesti importante. Este cel de-al doliea in rang printre Arhangheli. El este cel care a anuntat ca se va naste Ioan Botezatorul, dar si cel care a anuntat nasterea lui Iisus.

Alte nume de fete inrudite cu Gabriela sunt:

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Gabriela sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies