Semnificatia numelui Denisa

Semnificatia numelui Denisa este bunatate, puritate si frumusete.

Ce semnifica numele  ?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Denisa, vom vedea ca acesta este forma feminina pentru Denis, care la randul lui provinde din numele DIONYSIUS. Acesta era un zeu din mitologia greaca, desi a existat si o zeita cu un nume asemanator- Densis (zeita care semnifica frumusetea si bunastarea).

Originea numelui Denisa

Originea numelui Denisa  este mitologia greaca, acesta insemnand „urmasa lui Dionysius”, zeul vinului, pomiculturii si fertilitatii.  

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Denisa

Persoanele care poarta numele Denisa sunt aventuroase, curajoase si mereu pregatite pentru a calatori. Sunt iubitoare si atente cu prietenii si familia, atasandu-se de locurile unde au copilarit sau de diverse activitati pe care le faceau cand erau mici. Sunt inteligente, au o fire analitica, prefera domenii precum filozofia si invatamantul.

Denisa este o persoana calma, care analizeaza foarte bine ceea ce are de spus, este atenta la reactiile celor din jur si este constienta de puterea cuvintelor. Este loiala si dedicata familiei, atente sa nu ii raneasca pe cei de care este atasata si preocupata ca cei din jur sa fie la fel de fericiti si impliniti. Sunt atrase de spiritualitate si divinitate si cu siguranta vor aprecia in jurul lor oameni care gandesc profund.  

Semnificatia numelui Denisa in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Denisa are cifra 7, ceea ce insemna ca o persoana cu acest nume este mai rezervata, o fire analitica si care ia decizii mai greu, doar atunci cand este sigura de toate consecintele. Fetele cu numele Denisa sunt oneste, inteligente si deschise catre noi, desi uneori pot fi mai reci si distante. Au un suflet bun, sunt empatice si generoase si nu ezita sa ii ajute pe ceilalti in momentele grele.

Denisa in calendarul romano-catolic

Sarbatoare: 17 decembrie, Sfantul Dionisie

Sfantul Dionisie din Zakynthos este Sfantul iertarii, pentru ca in timpul vietii sale a iertat pacatele ucigasului fratelui sau.

Alte nume de fete inrudite cu Denisa sunt:

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Denisa sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies