Semnificatia numelui Daria

Semnificatia numelui Daria este „cea care mentine binele” sau „ cineva care face un bine”.

Pronuntie: DAHR-yah (italiana, poloneza, limba romana), DAHR-ee-a (engleza), DER-ee-a (engleza)  . Daria este forma feminina pentru DARIUS.

Ce semnifica numele Daria?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Daria, vom vedea ca acesta provine din cuvintele persane „daraya” care inseamna a poseda, a detine, si „vasuh” care inseamna bun, bine. O semnificatie simplista ar fi „ cel care poseda bunuri”, dar traducerea acestui nume este mai degraba legata de simbolistica spirituala : „cel care mentine binele”.

Originea numelui Daria

Originea numelui Daria este indepartata Persie unde a fost cunoscut unul din cei trei regi din dinastia Ahemenizilor, Darius (Darayavahus), fiul lui Hystaspes. Mihai Eminescu a scris despre el in opera „Darius al lui Istaspe”. Numele a fost preluat de greci si a suferit diverse transformari de-a lungul timpului. Apoi a fost preluat si de romani, ajungandu-se la Darius, ca apoi sa intre in onomasticonul bisericesc sub forma de Draius si Daria. Sfanta Daria a fost o martira alaturi de sotul ei Chrysanthus, sub imparatul roman Numerian (secolul 3).

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Daria

Fetele cu numele Daria sunt preocupate de cei din jurul sau, au o personalitate luminoasa si cresc in armonie cu lumea din jur. Daria este un copil practic, careia ii place sa se joace si sa invete din experientele sale. Nu accepta nedreptatea si isi protejeaza prietenii daca acestia sunt victimele unei nedreptati.

Daria este un copil perseverent, muncitor, care face eforturi sa reuseasca pe cont propriu, fara sa triseze sau sa se foloseasca de ajutorul altora. Este mereu alaturi de parinti si preia din grijile si preocuparile acestora, in incercarea de a fi un sprijin emotional. Isi sacrifica propriile dorinte pentru binele celor din jur, un fapt rar intalnit printre copii.

Semnificatia numelui Daria in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Daria are cifra 6, ceea ce inseamna ca femeile cu acest nume sunt energice, practice, inzestrate cu intuitie si inteligenta. Daria este tipul de persoana care se orienteaza mereu spre a duce la indeplinire obiectivele, care este preocupata sa faca totul bine, armonios, corect si aduca celor din jur motive de bucurie.

Daria este adepta dreptatii, a echitatii in societate si nu admite sa faca lucruri care ar pune in pericol pe altcineva. Este o persoana luminoasa, armonioasa, care apreciaza naturaletea si care este mereu gata sa acorde ajutor celor din jur. Este genul de om pe care te poti baza cand ai o problema si pe care il poti vedea intr-o evolutie permanenta.

Daria este muncitoare, dedicata proiectelor sale, dar uneori se retrage in sine cand ar trebui sa isi asume toate meritele. Cauta deseori sa atinga perfectiunea si are frustrari cand acest lucru nu se intampla, chiar daca reuseste lucruri incredibile.

Numele de Daria a fost purtat de personalitati puternice precum:  Daria Bijak, Daria Halprin, Daria Klimentová, Darya Safonova , Daria Tudor.

Daria in calendarul crestin-ortodox

Sarbatoare: 19 martie

Sfanta Mucenita Daria a trait in secolul al III-lea, fiind martirizata impreuna cu sotul ei, Sf. Hrisant, in anul 283 d.Hr. Sfanta Daria, in tineretea ei, a fost preoteasa intr-un templu pagan din Atena. I-a fost impusa casatoria cu Sfantul Hristan care a ales sa traiasca dupa regulile crestinismului impreuna cu ea. Desi a fost casatorita, Sfanta Daria a ramas fecioara si a convertit si alte tinere sa fie calugarite.

Alte nume de fete inrudite cu Daria sunt:

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Daria sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies