Semnificatia numelui Cristina

Semnificatia numelui Cristina este „discipolul lui Christos” sau “cel care crede in Hristos”. 

Ce semnifica numele Cristina?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Cristina, vom vedea ca acest nume provine din latinul Christianus, care la randul sau provine de la Christus. In cultura romaneasca, Cristina este un nume frecvent intalnit, fiind apreciat de familiile crestine. Este un nume folosit atat de comunitatile crestine din toata lumea, dar si de catre cele catolice. Numele este forma feminina pentru CRISTIAN

Originea numelui Cristina

Originea numelui Cristina este grecescul Christos, care este o traducere a termenului ebraic מָשִׁיחַ  care inseamna mashiyach, adica “uns”.

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Cristina

Fetele cu numele Cristina sunt puternice, elegante si au o personalitate atractiva. Sunt inclinate spre arta si au o imaginatie bogata. Sunt generoase si prietenoase. Nu le place sa comunice foarte mult, dar au o abordare optimista asupra vietii. Sunt generoase, independente si reusesc sa treaca peste provocarile din viata lor.

O fata cu numele Cristina este introvertita, rareori vorbeste despre ceea ce simte, isi alege cu foarte mare atentie prietenii si doar pe aceia care se ridica la nivelul asteptarilor ei. Prefera singuratatea sau socializarea in medii preferate, in cercuri restranse. Cristina este un copil afectuos, tandru, atent la nevoile parintilor sai si la modul in care se simt ei, fiind de incredere atunci cand se iau decizii in familie. Cristina prefera o viata bine organizata, este tenace si are aspiratii inalte. Este ambitioasa si vrea sa ajute, de aceea se va implica nu doar in munca ei, ci va participa in numeroase activitati umanitare.

O fata cu numele Cristina are nevoie de afectiune, vrea sa se simte incurajata, iubita si stimulata, iar daca parintii ii ofera acest lucru va avea o dezvoltare infloritoare. Esete un copil care prefera se sa joace mai degraba singur, de aceea se fereste deseori de activitatile colective.

Domeniile preferate de fetele cu numele Cristina sunt: domeniul tehnic si IT, stiinte umane (psihologie), dar si activitati care necesita precizie (medicina).

Semnificatia numelui Cristina in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Cristina are cifra 3, adica numarul perfect. Persoanele cu acest nume sunt joviale, ingenioase, increzatoare si pline de farmec. Au o putere de convingere mare, sunt curioase si le place sa invete mereu lucruri noi, sunt harnice si se descurca bine in situatii dificile.

Femeile cu numele Cristina au o imaginatie bogata, sunt creative si  sensibile, inteligente si pregatite sa infrunte destinul cu propriile forte. Uneori au tendita de a exagera sau de a generaliza, fapt ce le aduce un deserviciu, insa firea lor energica le ajuta sa iasa din incurcatura si sa isi pastreze prietenii loiali.

Cristina in calendarul crestin-ortodox

ZI de sarbatoare: 24 iulie, Sfanta Mare Mucenita Hristina; 25 decembrie, Nașterea lui Iisus Hristos.

Sfanta Mare Mucenita Hristina a fost o fata chinuita multi ani pentru credinta pe care a aratat-o lui Iisus Hristos.

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Cristina sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies