Semnificatia numelui Bianca

Semnificatia numelui Bianca este puritate, stralucire.

Ce semnifica numele  ?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Bianca, vom vedea ca acesta provine din italiana, de la adjectivul „bianco” ce inseamna alb. Numele s-a raspandit prin intermediul literaturii, astazi fiind un nume existent in onomastica romaneasca, desi nu intr-o frecventa mare.

Originea numelui Bianca

Originea numelui Bianca este numele BLANCHE care la randului lui provine din cuvantul italian „bianco”, un cuvant care era atribuit cel mai probabil sub forma de porecla, fetelor cu parul deschis la culoare. Treptat, bianco a devenit nume de familie si prenume in onomastica italiana, circuland in diverse alte culturi intr-o forma derivata.

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Bianca

Bianca este o persoana dinamica, amabila, comunicativa si careia ii place sa fie inconjurata de prieteni. Bianca are aparenta unei persoane puternice si sigure, dar este in realitate sensibila si neincrezatoare. Se simte deseori vulnerabila, dar entuziasmul si personalitatea energica o ajuta sa iasa din carapace si sa aiba mai mult curaj.

Bianca este activa si muncitoare, dar ii place sa se distreze si sa se bucure de viata . Este o fire creativa si face multe lucruri cu indemanare si pasiune. Este atrasa de proiecte diy sau bricolaj si pune accent pe domeniile care tin de creativitate si imaginatie.

O fata cu numele Bianca este un copil curios, vorbaret si care are nevoie de atentie din partea parintilor. Face lucrurile din placere si nu reactioneaza prea bine atunci cand este criticata, certata sau i se impun reguli stricte. Bianca are nevoie de un mediu prietenos, de parinti care sa ii fie parteneri de joaca si de mai multa libertate. La scoala, Bianca este un copil constiincios, dar apreciaza participarea la cursuri de dans, desen sau activitati creative.

Bianca este atrasa de profesiile liberale, in special jurnalism, relatii publice, juridic, profesii care o ajuta sa comunice si sa interactioneze cu multi oameni.

Semnificatia numelui Bianca in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Bianca are cifra 3, ceea ce insemna ca o persoana cu acest nume este curajoasa, convingatoare si sensibila. Relatille afective au o mare importanta iar loialitatea si onestitatea sunt printre trasaturile cele mai importante ale partenerului de viata. Bianca este frumoasa, inteligenta si cu o personalitate atragatoare.

Bianca in calendarul romano-catolic

Sarbatoare: 14 ianuarie, Sfanta Bianca, regina

Sfanta Bianca este praznuita pe data de 14 ianuarie, conform calendarului romano-catolic.

Alte nume de fete inrudite cu Bianca sunt:

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Bianca sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies